Skip to main content
Niklas Bäckström ja Peter Ahola

Niklas Bäckströmin ja Peter Aholan miljoonalukaaleista valtava jupakka – poliisi tutkii NHL-tähtien talosotkun!

Kaikki alkoi elokuussa 2009, kun Max Jääsvuon yritys sopi kahden entisen NHL-ammattilaisen, Peter Aholan ja Niklas Bäckströmin kanssa paritalon rakentamisesta Espoon Westendiin. Rakennusurakka ajautui riitaan vuonna 2010, ja asiasta on käyty oikeutta näihin päiviin asti.

Monimutkaisessa riita-asiassa on annettu kaksi lainvoimaista ratkaisua. Tunnetummassa tuomiossa hovioikeus määräsi Aholan korvaamaan Jääsvuolle reilut 96 000 euroa korkoineen maksamattomista laskuista.

Korvaukset miljonäärille

Kohukiinteistön toinen tuomio on Jääsvuon ja Bäckströmin välisestä riidasta. Osapuolet sopivat aikanaan Bäckströmin asunnon rakentamisesta liki 1,7 miljoonalla eurolla. Kun Jääsvuo ei pystynyt saattamaan projektia loppuun, Bäckström vaati häneltä vahingonkorvauksia.

Niklas Bäckströmin ja Peter Aholan talo Espoon Westendissä.
Aholat ovat laittaneet oman (kuvassa alemman) kohuasuntonsa myyntiin, eikä se ole mennyt toistaiseksi kaupaksi 
1 690 000 euron hinnalla. Vuoden 2012 kuvassa talot olivat vasta rakenteilla.

Hovioikeus ratkaisi asian Bäckströmin hyväksi. Sairauseläkkeellä oleva Jääsvuo joutuu maksamaan NHL-miljonäärille oikeudenkäyntikuluineen noin 600 000 euroa.

Arkkitehtivaimo laskuttaa

Talosotku palaa jälleen käräjäoikeuden pöydälle kuun lopussa.

Tällä kertaa paritalon suunnitelleen Aholan arkkitehtivaimon yritys vaatii Jääsvuolta oikeudessa 104 550 euroa. Kanne kohdistuu Bäckströmin asunnon arkkitehtisuunnitelman kustannuksiin.

Jääsvuo väitti jo edellisessä oikeudenkäynnissä, ettei hänen urakkasopimuksensa sisältänyt talojen suunnittelua.

Hänen väitteidensä mukaan suunnitelmat olivat olemassa jo ennen urakointisopimusta, joten kuluista vastaa taloyhtiö, jonka Ahola ja Bäckström vaimoineen omistavat.

Sopimukset syynissä

Talosotkua on alkanut hämmentää myös Espoon poliisi. Seiskan tietojen mukaan viime jouluna alkaneessa tutkinnassa selvitetään, liittyykö rakennussopimuksiin rikoksia.

Tutkinnanjohtaja Teemu Värtinen on asiasta vaitonainen. Hän kuitenkin vahvistaa Seiskalle, että osapuolten tekemiset ovat poliisin syynissä.

– Meillä on tutkinnassa asia, jossa näitä nimiä on mainittu. En ota kantaa rikosnimikkeisiin tai epäiltyjen määrään, ennen kuin kaikki henkilöt on kuultu.


Teksti:
Juha Nurmi
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!