fbq
Uutiset
26.04.2019 17:02
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Eva-Liisa Orupöld
Jussi Rainio
Neon 2 -solisi Jussi Rainio avoimena lapsuudestaan – isä joi ja hajotti perheen: "Meille sanottiin että äiti kuoli.."
Uutiset
26.04.2019 17:02
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Eva-Liisa Orupöld

Neon 2 -solisti Jussi Rainio tunnetaan positiivisesta asenteestaan ja hauskasta huumoristaan. Muusikon lapsuus oli kuitenkin haastava, eikä hän aina saanut tarvitsemaansa turvaa.

- Isäni oli alkoholisti loppuun asti, ja äitini lähti hyvästejä jättämättä erään selkkauksen jälkeen. Me lapset jäimme vähän kuin ilmaan roikkumaan. Se oli hyvin erikoista touhua. Jäimme isämme luokse, ja hän laittoi meidät veljensä ja tämän vihamielisen vaimon luokse vuodeksi. Kesäisin olimme kesäsiirtolassa tai muussa maapaikassa sijoitettuina – aina poissa jaloista. Varsinaista kodiksi kutsuttua turvapaikkaa ei ollut, Jussi kertoi Seiskan Pinnan alla -podcastin haastattelussa.

Lue myös: Jonna Geagea rehellisenä Nylon Beatin lopusta – luksusloma muuttui riitelyksi: Erin itki yläkerrassa, minä alakerrassa!

Muusikko kertoi olleensa aina äidinpoika, ja hän roikkui kiinni äidissään lähes koko ajan.

- Ja sitten hän katoaa elämästäni täysin yllättäen. Meille vielä sanottiin lapsina, että äiti oli kuollut. En muista niistä fiiliksistä mitään. Etenkin lapsen mieli on sellainen, että se torjuu ylivoimaiset asiat. Näin vuosikausia painajaista, jossa eteisemme yläkaapissa oli jättimäinen sydän, joka sykki.

Kuuntele Jussin podcast-haastattelu kokonaisuudessaan Spotifyssa:

Löysi anteeksiannon

Vaikka Jussille ja hänen sisaruksilleen sanottiin, että äiti oli kuollut, ei se ollut totta. Hän on asuu Ruotsissa, ja Jussi vierailee hänen luonaan silloin tällöin.

- Opin antamaan äidilleni anteeksi. Se ei ollut hänen syytään. Hän joutui kauhean tilanteen eteen, ja ymmärrän häntä oikein hyvin. Tulen äitini kanssaan hyvin toimeen.

Lue myös: Heidi Kyrö menetti serkkunsa traagisesti junaonnettomuudessa – isoisä kuoli matkalla hautajaisiin: Se oli niin epätodellista

Vaikka Jussi antoi äidilleen anteeksi tämän lähdön, oli muutoksella merkittävä vaikutus Jussin elämään.

- Niin pienen lapsen identiteetti on vahvasti kiinni äidissä tai isässä – tässä tapauksessa äidissä. Suuri osa identiteetistäni katosi, kun äiti lähti. Elämäni on ollut hyvin pirstaleista.

Kuuntele Jussin podcast-haastattelu kokonaisuudessaan Youtubessa: