Podcast

Heidi Kyrö menetti serkkunsa traagisesti junaonnettomuudessa – isoisä kuoli matkalla hautajaisiin: Se oli niin epätodellista

Uutiset | 15.02.2019 17:31

Tähdet, tähdet -ohjelmassa mukana olevan laulaja Heidi Kyrön serkku ja läheisin ystävä Mervi kuoli traagisesti junaonnettomuudessa vuonna 1998. Sitä seurasi järkyttävä tragedioiden sarja.

- Mervin kuolema oli hirveä asia. Sitä seurasi sellainen vyyhti, joka tuntui suorastaan surkuhupaisalta. Sellaista ei käy edes huonoissa elokuvissa, Heidi kertoi Seiskan Pinnan alla -podcastin haastattelussa.

- En ollut itkenyt kertaakaan ennen Mervin hautajaisia, koska olin niin sokissa tapahtuneesta. Äitini yritti rauhoitella minua siellä, ja koko tilanne oli aivan kamala. Odotimme minun ja Mervin isoisän saapuvan laskemaan seppeleensä arkulle, mutta häntä ei näkynyt missään. Kirkosta päästyämme äitini sisko tuli kertomaan, että ukkimme oli kuollut. Hän oli saanut sairauskohtauksen lähtiessään Mervin hautajaisiin, hän jatkoi.

Lue myös: Jonna Geagea rehellisenä Nylon Beatin lopusta – luksusloma muuttui riitelyksi: Erin itki yläkerrassa, minä alakerrassa!

Kukaan ei ollut ehtinyt käsitellä Mervin poismenon ja hautajaisten aiheuttamaa surua, kun oli jo suunniteltava isoisän hautajaisia.

- Se oli aivan kamalaa. Se oli niin epätodellista, ettei sellaista voi edes tapahtua.

Kuuntele Heidin podcast-haastattelu kokonaisuudessaan Spotifyssa:

 

Suru-uutisen jälkeen suoraan keikalle

Heidi muistaa Mervin junaonnettomuuden tapahtuneen perjantaina.

- Puhuin ystäväni kanssa puhelimessa, että mitä kamalaa Jyväskylässä oli oikein tapahtunut. Jatkoimme muista asioista keskustelua hetken onnettomuutta kauhisteltuamme.

Heidin vanhemmat saivat tiedon kohtalokkaasta onnettomuudesta samana iltana, mutta he eivät kertoneet asiasta hänelle.

- He päättivät, etteivät ilmoita asiasta minulle yötä vasten. Olin silloin yksin Hämeenlinnan-asunnossani. He soittivat minulle lauantaiaamuna, kun olin lähdössä keikoille. Minulla oli monta keikkaa silloin viikonloppuna. Otin surullisen tiedon vastaan ja lähdin keikoille.

Lue myös: Cristal Snow menetti äitinsä lapsena: Vanhemman menettäminen on pahinta − käsittelen asiaa varmasti vieläkin!

Laulaja myöntää, että suru-uutisen takia esiintymiset hoituivat jonkinlaisessa sumussa.

- Hoidin keikat, ja muistan paikat, joissa olin. Se tosin johtunee siitä, että niistä on valokuvia. Onneksi ystäväni oli mukanani avustamassa minua. Hän selitti tilanteen bändilleni ja muille, joiden kanssa olimme tekemisissä keikkojen tiimoilta.

Uransa suosituimpia aikoja elänyt Heidi tunsi suurta ristiriitaa menestyksensä ja henkilökohtaisten menetystensä kanssa.

- Silloin mietin usein, miksi Mervi kuoli, mutta minä sain tehdä hienoja asioita. 

Kuuntele Heidin podcast-jakso kokonaisuudessaan Youtubessa:

 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Eva-Liisa Orupöld
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!