Uutiset

Näin Michelin-kokki Tommi Tuominen juhli huimaa saavutustaan: 12 litran samppanjapullo!

06.03.2019 13:01

Michelin-tähdet jaettiin Tanskassa toissa viikolla. Juhlassa suomalaiset pääsivät tuulettamaan uutta tähteä, joka annettiin Palacelle ja Eero Vottoselle. Lisäksi tähtensä säilyttivät ravintolat Olo, Ask, Grön, Ora ja Demo.

Uutinen oli merkkipaalu Tommi Tuomisen, 41, johtamalle Demolle. Se on pitänyt hallussaan Michelin-tähteä jo 13 vuotta, pisimpään suomalaisessa ravintolahistoriassa.

Lue lisää: Huippukokki Tommi Tuominen tekee suomalaista ravintolahistoriaa: loi harvinaisen Michelin-ravintolan, joka teki 100 000 euroa voittoa – ”Ei ole varaa tehdä tätä tappiolla!”

Paljastui parturissa

Michelin-tähti on ravintolamaailman arvostetuin tunnustus. Kun Eero Vottonen sai tähtensä viime viikolla, hän oli silminnähden liikuttunut.

Tommi muistelee, että hänelle merkkipaalu paljastui arkisemmin.

- Istuin parturituolissa, kun sain kuulla asiasta. Muistan sanoneeni, että hoidetaan homma loppuun, ja lähdin sitten takaisin töihin. Myöhemmin pidimme valtavat juhlat, johon tilasimme 12 litran samppanjapullon.

Huippukokki Tommi Tuominen on omistajana myös ravintola Groteskissa, Sue Ellenissä ja Ultimassa, jota hän pyörittää Henri Alenin kanssa.
Huippukokki Tommi Tuominen on omistajana myös ravintola Groteskissa, Sue Ellenissä ja Ultimassa, jota hän pyörittää Henri Alenin kanssa.

 

Lue myös: Michelin-kokki Tommi Tuominen tekee 70-tuntista työviikkoa – ”En odota kompastuvani miljooniin!”

Pitäisikö sittenkin…

Michelin-tähtiä voi saada kolme. Tällä hetkellä Suomessa on vain yhden tähden ravintoloita, mutta Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa on jopa kolmen tähden illallispaikkoja.

- Aiemmin uusien tähtien tavoittelu ei ole kiinnostanut. Jostakin syystä olen kuitenkin nyt miettinyt, pitäisikö Demosta sittenkin pamauttaa kahden tähden paikka, Tommi myöntää.

- Meillä se vaatisi muutaman asiakaspaikan vähentämistä ja parin lisäkäden palkkaamista. Ruokamme ja viinikellarimme on jo kahden tähden tasolla.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!