Muistatko? Näin Jukka Puotilan huima ura sai alkunsa – ”Se ohjelma oli sen ajan Talent – ja heti minua tituleerattiin tv:stä tutuksi!”

Uutiset | 29.12.2018 21:02

Televisio on ollut aina tärkeä osa Jukka Puotilan, 63, elämää. Hän esiintyi imitaattorina Kyky-77-tv-ohjelmassa jo ennen kuin oli päässyt edes Teatterikouluun.

– Ohjelma oli sen ajan Talent, ja pääsin kisassa ihan päätyyn asti. Silloin minulla ei oikeastaan ollut hahmoja, vaan jutut perustuivat sen aikaisiin tv-sarjoihin, kuten Sheriffi McCloud, Columbo ja Perhe on pahin.

– Jotain tv:n merkityksestä kertoo se, että heti kisan jälkeen minua tituleerattiin tv:stä tutuksi, vaikka en ollut ruudussa kuin muutaman minuutin.

Lue myös: Jukka Puotila harvinaisessa haastattelussa – toipui syövästä ja burnoutista: ”Olen kiitollinen, että pääsin jaloilleni!”

Turkan oppi auttoi

Jukka pääsi Teatterikouluun vuonna 1980. Hänen opiskeluaikoinaan näyttelijätyön professoriksi valittiin legendaarinen Jouko Turkka. Jukka kunnioittaa suuresti kiisteltyä oppi-isäänsä.

– Hän sanoi aloittaessaan, että nyt muuttuu kaikki, ja niin myös kävi. Tein hänen aikanaan kaksi juttua: Kamelianaisen ja Kavalkadi Puotilaa hengiltä, joka oli aika kokonaisvaltaista ammatin opiskelua.

Jouko Turkka oli Jukan oppi-isä Teatterikoulussa. – Muistan, kun hän sanoi näyttelijäopiskelijoille, että tämä on teille ainoa mahdollisuus päästä sisätöihin.
Jouko Turkka oli Jukan oppi-isä Teatterikoulussa. – Muistan, kun hän sanoi näyttelijäopiskelijoille, että tämä on teille ainoa mahdollisuus päästä sisätöihin.

 

Omalla nimikkonäytelmällä oli suuri merkitys Jukan uralle, koska siihen aikaan Turkan tekemisiä seurattiin suurennuslasilla.

– Turkka valmisti meitä kovaan ammattiin. Siihen aikaan kilpailu oli pikkuisen vierasta. Tämä on kuitenkin sellainen ala, jossa asiat eivät tapahdu demokraattisesti, vaan oma paikka pitää aina lunastaa.

Lue myös: Syöpäkivut saivat Jukka Puotilan, 62, hiljentämään tahtia: ”Päätin, että jos tästä nousen, muutan elämäni aikataulut!”

Pokkasi vahtimestariakin

Jukan varsinaiset televisiotyöt alkoivat heti Teatterikoulun jälkeen. Hän muistaa, kuinka suuri kunnia oli päästä pelkästään kävelemään Yleisradion käytäville.

– En keksi, mikä olisi ollut uskomattomampi paikka. Pokkasin siellä vahtimestariakin, ja ajattelin, että siihenkin hommaan on varmaan ollut pääsykokeet.

Lue myös: Syövän selättänyt Jukka Puotila, 61, uhkuu huippukuntoa: Voitti pronssia painonnostokisoissa ja tuli jälleen isoisäksi!

1980-luvun puolivälissä Jukka aloitti yhteistyön myös Jussi Parviaisen kanssa. Herrojen kynästä syntyivät esimerkiksi sellaiset tv-viihteen klassikot kuin Yökyöpeli, Tsa-tsa-tsaa, Jukka Puotila Show ja Kultajukka.

Jussi Parviainen on tehnyt Jukan kanssa useita tv-ohjelmia. – Jussi on ehdottomasti lahjakkaimpia tuntemiani ihmisiä.
Jussi Parviainen on tehnyt Jukan kanssa useita tv-ohjelmia. – Jussi on ehdottomasti lahjakkaimpia tuntemiani ihmisiä.

 

Parviaisesta Jukalla on vain hyvää sanottavaa.

– Jussilla on mieletön kyky luoda hyvä tunnelma työpaikalle, koska hän on niin saamarin fiksu ja hyväntuulinen kundi. Välillä tulee mieleen, etteivät ihmiset enää muista, kuinka suuri jehu hän on ollut.

Katso videolta Jukan tv-legendojen imitointia!

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Timo Korhonen, Lehtikuva ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!