Syövän selättänyt Jukka Puotila, 61, uhkuu huippukuntoa: Voitti pronssia painonnostokisoissa ja tuli jälleen isoisäksi!

Uutiset | 17.09.2017 18:11

Tasan vuosi sitten näyttelijä Jukka Puotila, 61, asteli teatterinjohtajan puheille ja ilmoitti jäävänsä eläkkeelle Suomen Kansallisteatterista. Hän kertoo päätyneensä ratkaisuun selätettyään suusyövän, johon sairastui kesällä 2015.

– Sairastuminen opetti minulle ainoastaan yhden asian: elämään hetkessä. Olen välillä joutunut muistuttamaan itseäni, ettei mennyttä enää ole eikä tulevasta ole tietoa. Jos en olisi sairastanut, olisin varmasi jatkanut teatterilla normaaliin eläkeikään saakka eli vielä viitisen vuotta, Jukka kertoo Seiskalle.

Sairastumisesta hän ei välittäisi puhua. Tuntemattomien ihmisten sijaan vanhat tutut, joita hän on tavannut vuosien tauon jälkeen, ovat kyselleet Jukalta hänen voinnistaan.

– Ja sehän on tällä hetkellä mitä mainioin. Haluaisin unohtaa sairastumiseni, sillä haluaisin olla ensisijaisesti Jukka enkä "se syövän sairastanut näyttelijä".

Saunon viidesti viikossa

Jukalla ja hänen vaimollaan on kolme lasta ja neljä lastenlasta. Uusin tulokas on vasta muutaman kuukauden ikäinen.

– Keskimmäinen poikani sai puolisonsa kanssa tyttären hiljattain. Nyt sekä keskimmäisellä että vanhimmalla pojallani on kummallakin kaksi lasta.

– Nautin ukkina olemisesta, ja haluan käydä mahdollisimman usein heidän luonaan.

Vapaa-ajalla Jukan suurimpiin intohimoihin kuuluu saunominen.

– Pyrin käymään saunassa viidesti viikossa!

Jättitulot oheistuote

Vaikka Jukka on listattu yhdeksi Suomen suurituloisimmista näyttelijöistä ja hänen ansiotulonsa ovat olleet parhaimpina vuosina yli 400 000 euroa, hän ei ole ottanut koskaan rooleja vastaan rahan takia.

– Hyvänä ohjenuorana on toiminut, ettei töitä kannata tehdä raha edellä – silloin sitä ei ainakaan kerry. Motiivi on täysin väärä. Raha on ollut minulle aina oheistuote, jolla olen pystynyt maksamaan asuntolainani ja muut menoni.

Kunto kohdillaan

Kunnostaan hyvää huolta pitävä Jukka osallistui viime kesänä Keravalla käytyihin painonnostokisoihin, jossa sijoittui 77-kiloisten sarjassa kolmanneksi.

– Olen huomannut, että iän myötä lihaskuntotreeni on aerobista treeniä tärkeämmässä roolissa. Klassinen painonnosto toimii hyvänä treenimuotona, jotta jaksan myös jatkossa nousta portaat ylös.

Teksti:Petri Voutilainen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!