Jukka Puotila harvinaisessa haastattelussa – toipui syövästä ja burnoutista: ”Olen kiitollinen, että pääsin jaloilleni!”

Uutiset | 28.12.2018 09:48

Näyttelijä Jukka Puotila, 63, on ollut suomalaisten estradien kiireisin mies vuosikymmeniä.

Jatkuva hoppu alkoi jo vuonna 1984, kun hän esiintyi tv-legenda Heikki Kahilan Iltapala-ohjelmassa. Sen jälkeen puhelin alkoi soida, eikä se ole hiljentynyt tähänkään päivään mennessä.

Yksi esimerkki kiireen jatkumisesta on ensi vuoden alussa alkava Puoti kiinni ja tila myyntiin -imitaatiokiertue. Edellisen kerran Jukka teki suuren turneen vuonna 2016. Silloin hän oli vasta toipumassa syövästä.

Lue myös: Syöpäkivut saivat Jukka Puotilan, 62, hiljentämään tahtia: ”Päätin, että jos tästä nousen, muutan elämäni aikataulut!”

Elämäkerrassaan Tänä iltana Jukka Puotila näyttelijä myöntää, että valtavat työmäärät ovat vaatineet myös veronsa. Hän sairastui burnoutiin 1990-luvun puolivälin tienoilla, kun pyöritys oli kaikista suurinta.

Yllättäen apu löytyi ottamalla vielä yksi keikka: draamasarja Kotikatu. Kun ohjelma alkoi vuonna 1995, tuottaja Hannu Kahakorpi ilmoitti, ettei Jukka saisi tehdä muita ohjelmia. Se rauhoitti työtahtia.

– Luulen, että Hannun tarkoitus oli säästää minua. Hän näki, että kuormaa alkoi olla liikaa. Hannu teki hienon päätöksen, josta osaan olla jälkeenpäin kiitollinen.

Lue myös: Syövän selättänyt Jukka Puotila, 61, uhkuu huippukuntoa: Voitti pronssia painonnostokisoissa ja tuli jälleen isoisäksi!

Jukka on etsinyt läpi uransa omia rajojaan. Ne ovat löytyneet vasta sairauksien kautta.

– Minulle on usein sanottu, että nyt pitäisi ottaa vähän löysää, painaa jarrua. Saatoin ajatella aiemmin, että jonkun ehkä pitäisi, ei minun. Mutta kyllä se raja on minullekin löytynyt.

– Olen joutunut opettelemaan sellaista ajattelua, että burnout tai myöhemmin vakava sairastuminen ovat asioita, jotka kuuluvat pakettiin nimeltä elämä. Olen kiitollinen, että olen päässyt vastoinkäymisten jälkeen takaisin jaloilleni.

Lue Jukka Puotilan kahden aukeaman haastattelu perjantaina ilmestyneen Seiskan 45 sivun Tv-tähdet-paketista!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!