Mitä ihmettä?! Näin huippukokki Tommi Tuominen kasvattaa hyönteisiä ihmisravinnoksi!

Tommi Tuominen kasvattaa hyönteisiä.
Mainos
Mainos päättyy

Huippukokki Tommi Tuominen esitteli Seiskalle uuden ravintolansa, jossa hän tutkii yhtiökumppaninsa Henri Alénin kanssa ruoan tulevaisuutta.

Söisitkö sinä tässä ravintolassa? Perunat kasvavat ilmassa, sirkat lampuissa!

Tulevaisuuden ravintolakonsepti vaatii kokeilta uusia taitoja. Tommi Tuomisenkin päivärutiineihin kuuluu nykyään Ultimassa asustelevien sirkkojen ruokkiminen.

Ne kasvavat lampuissa, jotka on puhallettu kierrätetyistä viinilaseista.

Tommi Tuominen pitää huolta, että ravintolassa elävät sirkat saavat riittävästi vettä. Ötökät kasvavat syömäkelpoiseksi kolmessa viikossa.
Tommi Tuominen pitää huolta, että ravintolassa elävät sirkat saavat riittävästi vettä. Ötökät kasvavat syömäkelpoiseksi kolmessa viikossa.
Mainos
Mainos päättyy

– Enpä olisi vielä pari vuotta sitten arvannut alkavani sirkkafarmariksi! Tarjoamme rapeita sirkkoja hampputartaletin ja tryffelimajoneesin kanssa, huippukokki kertoo.

Hyvä Suomi, Michelin-tähdet jaettiin: Tommi Tuomisen ravintola teki historiaa!

Tommi on maamme parhaita keittiömestareita, ja hänen toisella ravintolallaan Demolla on ollut Michelin-tähti jo 12 vuotta. Hän ei kokkaisi ötököitä vain siksi, että ne ovat trendikkäitä.

– Näen niissä paljon mahdollisuuksia. Sirkka on siinä mielessä kiitollinen tuote, että se reagoi ainakin jossain määrin ruokintaan. Niihin liitetty epämiellyttävä maku on johtunut kananrehusta, jolla hyönteisiä on kasvatettu. Se ei varmasti ole herkullisin vaihtoehto. Testaamme nyt, miten basilika tai muut yrtit vaikuttavat sirkkojen makuun.

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan
Mitä ihmettä?! Näin huippukokki Tommi Tuominen kasvattaa hyönteisiä ihmisravinnoksi!