Uutiset

Missihistoriaa tehnyt Pia Lamberg pettyi Miss Suomi -voiton jälkeen: ”Keikkoja meni sivu suun!”

28.12.2019 09:04

Maaliskussa 2011 juukalainen 20-vuotias Pia Pakarinen valittiin Miss Suomeksi. Itäsuomalaisesta maalaiskunnasta valtakunnan kauneimmaksi naiseksi noussut vaaleaverikkö oli klassisen kaunis, hivenen ujo mutta päättäväinen nuori nainen.

Nyt hänet tunnetaan Pia Lambergina, 29, ympäri maailmaa. Pia on asunut Yhdysvaltain länsirannikolla Los Angelesissa jo kahdeksan vuoden ajan.

– Kyllä vuodet ovat vierineet nopeasti. Ne missikuukaudet tuntuvat tosi kaukaisilta, mallina ja personal trainerina Hollywoodissa menestynyt Pia huokaa.

– Kaikki tapahtui silloin niin nopeasti. Puolen vuoden sisällä minä sain ja luovutin Miss Suomen kruunun, edustin Miss Universum -kilpailuissa ja muutin Amerikkaan. Melkoinen pläjäys!

Näin upeana Pia edusti Suomea Miss Universum  -kisassa Brasiliassa 2011. Kansainvälisten kauneustuomareiden kehut antoivat sysäyksen blondin Amerikkaan muutolle.
Näin upeana Pia edusti Suomea Miss Universum  -kisassa Brasiliassa 2011. Kansainvälisten kauneustuomareiden kehut antoivat sysäyksen blondin Amerikkaan muutolle.

Lue myös: Joulun eroottisin alusvaatekuva? Pia Lamberg poseeraa raukeana vähissä vaatteissa - katso!

Rohkeaa puhetta

Moni ehkä yllättyi, että maalaistytöstä kuoriutui puoliaan pitävä moderni nainen.

Pia ei vaiennut missiaikansa ongelmista, vaan toi ne rohkeasti esiin.

– Olen kuullut, että moni muukin tyttö on kokenut samaa, mutta on vaiennut jostain syystä. Se on hassua. Eihän parannuksia tapahdu koskaan, jos ei niistä reippaasti puhu, Pia perustelee Seiskalle.

Pia voitti Miss Suomi 2011 -tittelin ja aiheutti kohun luopuessaan kruunusta vajaan puolen vuoden kuluttua. Nimikin vaihtui Pakarisesta Lambergiksi.
Pia voitti Miss Suomi 2011 -tittelin ja aiheutti kohun luopuessaan kruunusta vajaan puolen vuoden kuluttua. Nimikin vaihtui Pakarisesta Lambergiksi.

Lue myös: Ex-missi Pia Lamberg lyttää tosi-tv-ohjelmat: ”Palkkiot eivät vastaa kuvauksiin tuhrautuvaa aikaa!”

Ei töitä eikä apua

Pia sanoo huomanneensa nopeasti, ettei Miss Suomen titteli tuonut töitä.

– Se oli hyvin kummallinen järjestely. En saanut Finnartistien minulle osoittamaa manageria juuri koskaan kiinni. Keikkoja meni sivu suun koko ajan. Se oli hyvin turhauttavaa. Odotin saavani apua, mutta sitä ei herunut, Pia kuvaa.

– Missiorganisaatiossa ei ymmärretty mielestäni lainkaan missin arvoa. Pitkäjänteistä suunnittelua ei ollut, ja paljon potentiaalia jäi käyttämättä. Aloin itse haalia keikkoja ja sponsoreita esimerkiksi Universum-kisamatkalleni.

SEISKA 38/2011 Syyskuussa 2011 koko Suomi kohisi, kun Pia jätti misseyden ja sai Eino Makusenkin hermostumaan. Seiska paljasti kohun taustat.
SEISKA 38/2011 Syyskuussa 2011 koko Suomi kohisi, kun Pia jätti misseyden ja sai Eino Makusenkin hermostumaan. Seiska paljasti kohun taustat.

Lue myös: Oho! Uhkea Pia Lamberg kaupitteli villasukkia syysmarkkinoilla – kuva!

Opin omatoimiseksi

Pia sanoo, että kaikella on tarkoituksensa.

Missiorganisaation tahmeus opetti omatoimisuutta ja itsenäisyyttä, josta taas on ollut suunnaton apu Amerikan markkinoilla.

– Opin, että voin tarttua itse toimeen ja päästä eteenpäin.

– Olen tyytyväinen elämääni, USA:n vaativilla mallimarkinoilla menestynyt Pia sanoo.
– Olen tyytyväinen elämääni, USA:n vaativilla mallimarkinoilla menestynyt Pia sanoo.

 

Syyskuussa 2011 nousi melkoinen kohu, kun Pia ilmoitti suorassa tv-lähetyksessä luopuvansa Miss Suomen kruunusta. Hän on jäänyt historiaan ainoana luopumispäätöksen tehneenä Miss Suomena.

– Halusin puhua ja perustella päätöstäni vapaasti omin sanoin. Siksi valitsin Korkojen kera -ohjelman. Suorassa lähetyksessä kukaan ei päässyt vääntämään sanomisiani, Pia hymähtää.

– Se oli oikea ratkaisu, minun tieni. En ole katunut sitä hetkeäkään.

Teksti:Jari Peltomäki
Kuvat:Seiskan arkisto ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!