fbqMissä hän on? Julkkisrosvo Janne Nacci pakoilee lain kouraa jo toista vuotta - päivittelee Instagramia etelän lämmöstä! | Seiska
Uutiset
07.08.2019 08:49
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: Poliisi
NAcci
Missä hän on? Julkkisrosvo Janne Nacci pakoilee lain kouraa jo toista vuotta - päivittelee Instagramia etelän lämmöstä!
Uutiset
07.08.2019 08:49
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: Poliisi

Keskusrikospoliisi on tiedottanut useita kertoja etsivänsä Janne "Nacci" Tranbergia (s. 1974), sillä miestä odottaa yli vuoden mittainen lainvoimainen vankeustuomio talousrikoksista. Lisäksi häntä kaipaillaan vastaamaan syytteisiin koskien lukuisia arvonlisäveropetoksia, joiden myötä hänen epäillään tehneen mittavan, jopa yli miljoonan euron, rikoshyödyn.

Nacci kertoi rikoksentäyteisen elämäntarinansa keväällä julkaistussa kirjassa Wanted - Suomen etsityimmän rikollisen tarina. Kirjan mukaan hän pakeni Suomesta vuodenvaihteessa 2018. 

Lue lisää: Näin julkkisrosvo Janne Nacci pakeni lain kouraa - yksi arkinen toimenpide käräyttäisi heti!
Lue lisää: Uutuuskirja: Näin karmealla tavalla Cannonball MC antoi potkut Janne ”Nacci” Tranbergille!

Nacci on tiettävästi oleillut Välimeren alueella, todennäköisesti ainakin Espanjassa ja Ranskassa. Merkillistä kyllä, laajalti etsintäkuulutettu ja ulkonäöltään helposti tunnistettava karkulainen julkaisee Instagram-tilillään toistuvasti päivityksiä. Viimeisin niistä on tehty 6. elokuuta.

Keskity siihen, millä sinua on siunattu ja unohda vastoinkäymiset, hän kirjoittaa.
Kuvan yhteyteen on lisätty aihetunnisteita, kuten perhe, uskonto, elämä, väärennös sekä kirjankustantaja CrimeTime.

Ulkopuolisten on mahdotonta päätellä, milloin kyseinen kuva on otettu, mutta Nacci itse väittää, että "asuin tossa vieressä kolme kuukautta sitten". Miehen vaiheita seuraa Instagramissa kymmeniätuhansia silmäpareja ja julkaisut keräävät poikkeuksetta tuhansia tykkäyksiä.

Suomen etsityin rikollinen Janne Nacci Tranberg on ahkera somettaja - uusi lomakuva palmun alta: "Oli paljon mietittävää menneestä ja tulevasta"

Viranomainen on aiemmin kertonut julkisuuteen, että "veropetosoikeudenkäynnin on määrä alkaa syksyllä 2019". Kyseessä ei ole mikään pikkukupru.

- Janne Tranberg on jutun pääsyytetty. Kenelläkään muulla ei ole läheskään samanlaista määrää syytteitä kuin hänellä. Kyseessä on laaja rikoskokonaisuus törkeitä veropetoksia, joista pääosa on tehty syytteen mukaan osana Cannonball MC:n toimintaa, kihkakunnansyyttäjä Perttu Könönen kommentoi tilannetta elämänkertakirjassa.

"Jää kiinni"

Rikoskomisario Ritva Santtila kertoo puhelimitse Seiskalle, että Janne Tranbergista on tullut vihjeitä "säännöllisin väliajoin".

- Ennemmin tai myöhemmin hän jää kiinni. En tiedä, onko sen aika tänä vuonna vai ensi vuonna, hän toteaa.

Kiinnijäämistä edesauttaa Naccista annettu kansainvälinen etsintäkuulutus ja pidätysmääräys.

- Hänet otetaan kiinni tavattaessa. Se on viranomaisen velvollisuus.

Naccin kuva on kuitenkin poistettu EU:n poliisivirasto Europolin Most wanted-listalta, sillä Suomi voi ilmoittaa sivustolla vain kaksi etsittyä kerrallaan. Tällä hetkellä tilanne on se, että sivustopaikat on tarvittu tuoreempiin etsintäkuulutuksiin.