Sikke Sumari otti riskin palkatessaan Pipsa Hurmerinnan.

”Minun oli vain selvittävä!” Sikke Sumari otti valtavan riskin palkatessaan Pipsa Hurmerinnan keittiöönsä – katso menestysravintolan Tarte Tatin -resepti!

Uutiset | 02.10.2019 13:02

Entinen huippumalli Pipsa Hurmerinta, 43, työskentelee keittiömestarina Sikke Sumarin perustamassa Sikke’s-ravintolassa.

Lue myös: ”Emme edes tunteneen toisiamme kovin hyvin!” Sikke Sumari ja Pipsa Hurmerinta avasivat yhdessä ravintolan!

Sikke’sin ruokalista on varsin yksinkertainen. Siinä luotetaan sesonkeihin ja lähituottajilta suoraan hankittuihin raaka-aineisiin. Tyyliltään ravintolaa voisi kuvailla ranskalais-italialaiseksi bistroksi, josta kolmen ruokalajin menu irtoaa noin 60 eurolla.

Ravintolan herkullisimmista resepteistä julkaistaan ensi keväänä keittokirja.
Ravintolan herkullisimmista resepteistä julkaistaan ensi keväänä keittokirja.

Lue myös: Kassakone kilisee! Keittiöiden rautarouva Sikke Sumari loi uuden hittiravintolan – ”En itsekään tiedä, miten nämä onnistumiset ovat tulleet!”

– Ihailen Pipsassa päivittäin sitä, millaista ruokaa keittiöstä valmistuu. Hän on onnistunut juuri siinä, mitä odotinkin. Onhan se ollut valtava riski palkata ihminen, jolla ei ole päivääkään työkokemusta ravintolan keittiöstä, Sikke myöntää.

– Kun jäimme heinäkuussa lyhyelle lomalle, kysyin Sikeltä: oletko hullu? Miten hän kuvitteli, että pärjäisin? Kun Sikke ajatteli, että selviän, sitten minun oli vain selvittävä, Pipsa päättää.

Sikke’sissä tarjotaan sunnuntaisin pastaa. – Haluamme olla aito perheravintola, Sikke selittää.
Sikke’sissä tarjotaan sunnuntaisin pastaa. – Haluamme olla aito perheravintola, Sikke selittää.

Lue myös: Ex-huippumalli Pipsa Hurmerinta palasi Suomeen ja kouluttautui kokiksi – ”Tajusin, ettei täällä entinen malli tee töitä ilman papereita!”

Tarte Tatin

Tarte Tatin

60 g voita

1 dl sokeria

6–7 omenaa

1 paketti valmista pakastevoitaikinaa kokonaisina levyinä.

Levitä voi valurautapannun pohjalle, ja sirottele sokeri sen päälle.

Kuori omenat, poista kodat ja leikkaa paksuiksi viipaleiksi, mutta jätä yksi puolikas kokonaiseksi. Laita omenanpuolikas valurautapannun keskelle ja loput omenaviipaleet tiukasti sen ympärille ympyräksi. Yritä saada pannu niin täyteen omenoita kuin mahdollista.

Nosta pannu levylle ja kuumenna sitä, kunnes voi-sokeriseos alkaa kuplia ja muuttua ruskeaksi. Anna kuplia ja karamellisoitua noin puolen tunnin ajan. Kääntele pannua, jos joku nurkka alkaa mustua liikaa, mutta älä ravistele pannua liikaa, jottei karamelli erotu omenoista. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Kun karamelli alkaa olla kauniin ruskeaa, asettele valmiiksi kaulimasi taikinalevy pannun päälle ja kääntele taikinan reunat pannun reunojen sisäpuolelle. Nosta pannu uuniin ja paista, kunnes taikina on kypsää eli 20–25 minuuttia.

Anna pannun jäähtyä muutaman minuutin ajan, ja käännä torttu sitten ylösalaisin lautasen päälle. Jos omenanpaloja jää pannun pohjalle, irrota ne varovasti ja nosta takaisin piirakkaan.

Sikke’sin Tarte Tatin tarjoillaan ehdottomasti ranskankerman kanssa.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!