Uutiset

”Minun oli vain selvittävä!” Sikke Sumari otti valtavan riskin palkatessaan Pipsa Hurmerinnan keittiöönsä – katso menestysravintolan Tarte Tatin -resepti!

02.10.2019 13:02

Entinen huippumalli Pipsa Hurmerinta, 43, työskentelee keittiömestarina Sikke Sumarin perustamassa Sikke’s-ravintolassa.

Sikke’sin ruokalista on varsin yksinkertainen. Siinä luotetaan sesonkeihin ja lähituottajilta suoraan hankittuihin raaka-aineisiin. Tyyliltään ravintolaa voisi kuvailla ranskalais-italialaiseksi bistroksi, josta kolmen ruokalajin menu irtoaa noin 60 eurolla.

Ravintolan herkullisimmista resepteistä julkaistaan ensi keväänä keittokirja.
Ravintolan herkullisimmista resepteistä julkaistaan ensi keväänä keittokirja.

 

– Ihailen Pipsassa päivittäin sitä, millaista ruokaa keittiöstä valmistuu. Hän on onnistunut juuri siinä, mitä odotinkin. Onhan se ollut valtava riski palkata ihminen, jolla ei ole päivääkään työkokemusta ravintolan keittiöstä, Sikke myöntää.

– Kun jäimme heinäkuussa lyhyelle lomalle, kysyin Sikeltä: oletko hullu? Miten hän kuvitteli, että pärjäisin? Kun Sikke ajatteli, että selviän, sitten minun oli vain selvittävä, Pipsa päättää.

Sikke’sissä tarjotaan sunnuntaisin pastaa. – Haluamme olla aito perheravintola, Sikke selittää.
Sikke’sissä tarjotaan sunnuntaisin pastaa. – Haluamme olla aito perheravintola, Sikke selittää.

 

Tarte Tatin

Tarte Tatin

60 g voita

1 dl sokeria

6–7 omenaa

1 paketti valmista pakastevoitaikinaa kokonaisina levyinä.

Levitä voi valurautapannun pohjalle, ja sirottele sokeri sen päälle.

Kuori omenat, poista kodat ja leikkaa paksuiksi viipaleiksi, mutta jätä yksi puolikas kokonaiseksi. Laita omenanpuolikas valurautapannun keskelle ja loput omenaviipaleet tiukasti sen ympärille ympyräksi. Yritä saada pannu niin täyteen omenoita kuin mahdollista.

Nosta pannu levylle ja kuumenna sitä, kunnes voi-sokeriseos alkaa kuplia ja muuttua ruskeaksi. Anna kuplia ja karamellisoitua noin puolen tunnin ajan. Kääntele pannua, jos joku nurkka alkaa mustua liikaa, mutta älä ravistele pannua liikaa, jottei karamelli erotu omenoista. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Kun karamelli alkaa olla kauniin ruskeaa, asettele valmiiksi kaulimasi taikinalevy pannun päälle ja kääntele taikinan reunat pannun reunojen sisäpuolelle. Nosta pannu uuniin ja paista, kunnes taikina on kypsää eli 20–25 minuuttia.

Anna pannun jäähtyä muutaman minuutin ajan, ja käännä torttu sitten ylösalaisin lautasen päälle. Jos omenanpaloja jää pannun pohjalle, irrota ne varovasti ja nosta takaisin piirakkaan.

Sikke’sin Tarte Tatin tarjoillaan ehdottomasti ranskankerman kanssa.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!