Uutiset

Minttu Räikkönen teki lapsistaan vaatemalleja – nämä suomalaisjulkkikset ovat mukana muotibisneksessä!

02.08.2020 16:03

F1-formulatähden Kimi Räikkösen puoliso Minttu Räikkönen on mukana suunnittelemassa lastenvaatteita Gugguu-nimisen suomalaisyrityksen kanssa. Sveitsissä asuva Minttu on tähän mennessä tuonut markkinoille pirteänvärisiä ja lähituotettuja vaatteita. Minttu mainostaa Mini Me -mallistoaan Gugguun sivuilla poseeraamalla osassa kuvissa lastensa, Riannan ja Robinin kanssa.

Minttu Räikkönen

Lue myös: Muotiguruksi ryhtynyt Minttu Räikkönen: ”En tee ökyvaatteita!”

Vaatekauppa miinuksella

Laulaja, ex-tangokuningas Tommi Soidinmäki, 37, lähti kolmisen vuotta sitten suunnittelemaan koruja ja vaatteita. Kultajouselle hän loihti Ekso-niminen korun, joka nähtiin myös hänen omalla musavideollaan. Syksyllä 2017 laulaja toi markkinoille Tommi Soidinmäki Production -vaatemalliston, mutta vuoden 2019 tilinpäätös näyttää vaatebisnesten olevan 4 000 euroa miinuksella.

Tommi Soidinmäki

Lue myös: Oho, tangokuningas Tommi Soidinmäki kauppaa vaatteitaan arabeille!

Antin asut kelpaavat nuorille!

Laulaja Antti Tuisku, 36, kokeili oman vaatemalliston lanseeraamista ensimmäisen kerran vuoden 2016 keväällä. Silloin vaateliike Seppälän rekeillä roikkui sporttinen valikoima asuja, ja samaa linjaa jatkaa tänä vuonna julkistettu uutukainen Antti Tapani -mallisto, jota myydään Prismoissa. Antti on aiemmin suunnitellut myös kaulakoruja.

Antti Tuisku

Myy kuteita ja aurinkolaseja

Ex-kiekkotähti Ville Leino, 36, lähti jääkiekkouralta suoraan muotimarkkinoille. NHL-pelaaja on toiminut pääsuunnittelijana omalle vaatemerkilleen Billebeinolle jo vuodesta 2014 asti. Nyt hän kokeilee onneaan aurinkolasien parissa. Seiska uutisoi heinäkuun alussa, että viime tilikaudella Billebeino Clothing And Accessories Oy teki peräti 2,8 miljoonan euron liikevaihdon. Se kasvoi 600 000 euroa edellisvuodelta. Voittoakin tuli kohtuulliset 383 000 euroa. Kiekkomiljoonien tienaaminen loppuu tänä vuonna, joten Villen on jatkossa tultava toimeen vaatebisneksillään. Tosin bisneshenkiselle miehelle jäi NHL-vuosistakin jotain sukankin varteen.

Ville Leino

Lue myös: Pankkitilillä 1,5 miljoonaa euroa! Ville Leinon vaatebisnes jatkaa kasvuaan!

Musiikista muotiin

Viime vuoden alussa laulaja Jannika B, 35, pisti ruotsalaisen Me&I-nettiputiikin kautta myyntiin itse suunnittelemiaan vaatteita. Kankaat huokuvat kirkkaita värejä ja kasarityyliä. Ne sopivat sekä lapsille että aikuisille. Laulaja julkisti uuden aluevaltauksensa sopivasti omana nimipäivänään.

Jannika B

Samettia ja paljetteja

Laulaja Krista Siegfrids tarttui kiinni muotibisnekseen viime vuonna julkistamalla kymmenen juhla-asun malliston. Muotitalo Pre O’Porter on samainen yritys, jolle myös maineikas Mert Otsamo on loihtinut muotivaatteita. Kristalle ominaiseen tyyliin kankaissa on samettimaista pehmeyttä, ja osassa asuista hohtaa kimaltelevia paljetteja.

Krista

Viihderyhmän bisnes laajeni

Hurjapäiset Duudsonit ovat laajentaneet brändiään useille aloille. Heidän kädenjälkensä on nähty paitsi viihteen saralla myös Kalevala-koruissa. Ryhmärämä toi kaupoille ensimmäisen kerran oman La-keus-vaatemallistonsa jo viitisen vuotta sitten. Myynnissä on miesten pipoja, huppareita ja t-paitoja. Jukka Hildén poseerasi tuolloin vaatemallina!

Duudsonit

Tubettaja tarttui trendeihin

Tampereelta kotoisin oleva Miisa Rotola-Pukkila eli Mmiisas, 25, on yksi Suomen suosituimmista tubettajista. Hän päätti pari vuotta sitten toteuttaa Ivana Helsinki -muotitalon kanssa yhteisen malliston, joka käsitti katutyylisiä kuoseja. Vaatesuunnittelija Paola Suhonen toimii kyseisen muotitalon taiteellisena johtajana.

Miisa Rotola-Pukkila

Monitaituri kokeili muotialaa

Musiikkiuraakin luonut tubettaja Sara Forsberg, 26, ponnisti Pietarsaaresta maailmalle muutamia vuosia sitten. Hän kokeili myös vaatealaa tuomalla HalpaHalliin omat FRSBRG-tuotteet. Myynnissä oli esimerkiksi lippis ja collegehousut, joita SAARA -taiteilijanimellä esiintyvä tubettaja mainosti tuolloin somessa.

Sara Forsberg

Teksti:Henryk Björkström
Kuvat:HALPAHALLI KOKKOLA, PRISMA, ME&I, BILLEBEINO, IVANA HELSINKI, LEHTIKUVA JA SEISKAN ARKISTO
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!