fbq
Uutiset
08.03.2019 15:01
Teksti: Katja Lintunen|Kuvat: Timo Korhonen ja Seiskan arkisto
Ari Saarinen muistelee ystäväänsä Matti Nykästä.
Matti Nykäsen paras ystävä Ari Saarinen muistelee: ”Silloin tajusin ensimmäisen kerran, ettei kaikki ole kunnossa…”
Uutiset
08.03.2019 15:01
Teksti: Katja Lintunen|Kuvat: Timo Korhonen ja Seiskan arkisto

Matti Nykänen ja Ari Saarinen tutustuivat jo nuorina poikina Jyväskylän urheilukentällä, ja kaveruus jatkui Matin kuolemaan saakka. Matkaan mahtui paljon iloa ja surua, mutta milloinkaan Ari ei kuvitellut, että joutuisi kantamaan parhaan ystävänsä arkkua.

– Meillä oli joskus puhetta, että me emme täältä ensimmäisinä lähde. Me painaisimme loppuun saakka, Ari kertoo surullisena.

Vuosia keikkailleen Matin oli Arin mukaan tarkoitus vähentää esiintymisten määrää radikaalisti tänä vuonna.

– Hän puhui minulle paljon urheilijaeläkkeestä. Hänen olisi kai ollut mahdollisuus saada keväällä eläke, jonka jälkeen hän olisi vähentänyt keikkoja. En koskaan kysellyt Matin asioista, mutta hän itse halusi niistä puhua.

Lue myös: Matti Nykäsen lapsuudenystävä huomasi muutoksen kaikkien aikojen mäkikotkassa: ”Sairaus teki Matista entistä aremman!”

Soitti joka maanantai

Kaverukset olivat päivittäin tekemisissä puhelimitse, mutta tapasivat usein keikkamatkoilla.

– Joka maanantaiaamu Matti soitti aika tarkkaan kahdeksalta, ja päivän aikana puheluita tuli useita. Hän ilmoitti, miten oli käynyt koiran kanssa lenkillä ja tehnyt pihatöitä. Tiesin hänen elämästään kaiken. Jopa sen, mitä jääkaapissa oli.

Ari ei olisi ikinä uskonut, että hän joutuu kantamaan Matin arkkua. – Tämä oli elämäni raskain päivä.
Ari ei olisi ikinä uskonut, että hän joutuu kantamaan Matin arkkua. – Tämä oli elämäni raskain päivä.

 

Maanantaina helmikuun 4. päivä Matilta ei tullut enää perinteistä puhelua. Ari oli jo yöllä saanut kuulla ystävänsä nukkuneen ikiuneen.

– Kun yöllä puhelin soi, ja siinä näkyi Pian oma numero, tajusin heti jotain vakavaa tapahtuneen. Uni ei tullut enää sinä yönä, enkä päässyt töihin viikkoon.

Lue myös: Surun murtama lapsuudenystävä Ari muistelee Matti Nykästä: Kehotin perumaan viimeisen keikan!

Muutos viime syksynä

Ari oli huomannut parhaassa ystävässään muutoksen jo viime syksynä, itsenäisyyspäivän aattona huoli kasvoi entisestään keikalla.

– Matti oli hirveän hiljainen ja vähän omissa oloissaan, mutta heitti keikan täysillä. Keikan jälkeen lähdimme ajamaan Joutsenoon, ja Matti nukahti kyytiin saman tien. Herätin hänet vasta Lappeenrannan kohdalla.

– Silloin tajusin ensimmäisen kerran, ettei kaikki ole kunnossa. Matti ei ikinä nukkunut autossa. Seuraavana viikonloppuna hän ei jaksanut vetää keikkaa loppuun, Ari sanoo hiljaa.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »