fbq
Uutiset
04.03.2019 11:32
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Matti Matikainen
Mari ja Jontte Valosaari
Mari Valosaari kertoi avioerosta lapsilleen: "He eivät saa tuntea syyllisyyttä!"
Uutiset
04.03.2019 11:32
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Matti Matikainen

Mari ja Jontte Valosaari ilmoittivat avioerostaan sosiaalisessa mediassa helmikuun 5. päivä. Pari päivää myöhemmin he veivät avioerohakemuksen käräjäoikeuteen.

Mari paljasti Instagram-tilillään, että avioerosta on kerrottu parin lapsille, 2-vuotiaalle Mio-pojalle ja 5-vuotiaalle tyttärelle Milalle. Hän kirjoitti asiasta laajemmin blogissaan.

- Ensin ajatus oli että asiasta kerrotaan vasta sitten kun konkreettisesti muutetaan erilleen asumaan. Julkisuuden tuoma paine kuitenkin ajaa meidät tekemään tämän jo nyt. Touhulasta annettiin neuvo että varsinkin Milalle on hyvä asiasta kertoa ettei käy niin että joku muu lapsi saa tietää asiasta ja sattuu puhumaan aiheesta hänelle. Ihana että päiväkoti suhtautuu asiaan myös näin asiallisesti, Mari kirjoitti.

Lue myös: Avioero vei Jontte Valosaaren yöunet – nukkuu vain muutaman tunnin yössä: Elämäni rankin koettelemus!

Mari halusi kertoa hänen ja Jonten tilanteesta mahdollisimman arkisen ja mukavan tilanteen aikana.

- Vaikka karkkipäivä meni jo eilen, otan tänään karkit esiin ja samalla kun napostellaan herkkuja kerron päätöksestä perustaa kaksi kotia. Vaikeaa tulee varmasti molemmilla vanhemmilla olemaan kun nielemme kyyneleemme. Hymyssä suin olen kuitenkin päättänyt kertoa tästä hienosta mahdollisuudesta heidän saada kaksi kotia.

Lue myös: Nyt se on virallista: Mari ja Jontte Valosaari hakevat avioeroa yhdessä - "Ei hetken mielijohde"

- Miksi haluan että lapsille kerrotaan asiasta hymyssä suin on se että he eivät missään tapauksessa kokisi asian olevan heidän syy, koska niin asia ei ole. Lapset ei missään tapauksessa saa tuntea syyllisyyttä asiasta. Ja jos me itkemme asiaa kovasti lasten nähden on väistämätöntä että lapsi luulee olevan itse syypää itkuun.

Lue Marin blogikirjoitus kokonaisuudessaan täältä.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »