Mämmillä mässäilevä Juha Mieto täräyttää pääsiäisyllätyksen: ”Päätökselläni ei ole mitään tekemistä terveyteni kanssa!”

Juha Mieto ja mämmi kuuluvat oleellisena osana suureen suomalaiseen pääsiäisperinteeseen. Legendaarinen Kurikan karpaasi on huikeiden hiihtosaavutustensa lisäksi kuuluisa lähes yliluonnollisesta ruokahalustaan – ja juuri mämmiä Mietaan pohjattomaan kitaan tiedetään uppoavan käsittämättömiä määriä.
Vinkit talteen! Juha Mieto opastaa oikeaoppisen mämmin syömisen!

Kurikan jätti täytti marraskuussa kunnioitettavat 70 vuotta ja kuuluu siten koronaviruksen riskiryhmään. Niinpä Seiskan reportteri ja kuvaaja hurauttavat lakeuksille juuri, ennen kuin Uusimaa eristetään. Tarkoituksena on jättää tuhti mämmilasti Mietaan pihatien päähän ja häipyä sitten vähin äänin paikalta.
Mietaan mämmivainu on kuitenkin omaa luokkaansa. Kun 10 mämmilootaa on aseteltu kurikkalaisen kuusen juurelle, alkaa pihamaalta kantautua mahtavaa mölinää. Se on erikoinen sekoitus alkukantaista innostusta ja valpasta nuuskimista.

– Mmmmh, mmmmh! Notta nyt tuoksuu hyvältä, Mietaa karjuu kiitollisena kotipihaltaan ja lähtee vastustamattomasti etenemään kohti mämmisaalistaan.
Kuin nuori uroshirvi! Seiskan mämmiyllätys sai Juha Miedon riehaantumaan: ”Aivan mahroton satsi!”
Vielä vuosi sitten Mietaan raportoitiin ruokailleen peräti 40 ropposellista mämmiä. Nyt määrät ovat yllättäen puolittuneet.
– Päätin, että kun täytän 70 vuotta, niin nautin enää 20 ropposellista. Ja tässähän onkin jo puolet siitä, joten suuret kiitokset teille! hän huikkaa Seiskan reportterille ja kuvaajalle.
– Päätökselläni ei ole mitään tekemistä terveyteni kanssa. Oloni on nimittäin erinomainen, niin henkisesti kuin fyysisesti! Päätin vain, että johonkin se raja täytyy vetää, hän perustelee.