Vinkit talteen! Juha Mieto opastaa oikeaoppisen mämmin syömisen!
Mämmejä on monenlaisia, samoin sen syömistapoja.
Mutta vaikka kukin lusikoi tavallaan, kyllähän se nyt kannattaa ottaa oppia mämmimestarista!
Sellaiseksi hiihtäjälegenda Juha Mietoa, 68, voi huoletta kutsua. Valtakunnan virallinen mämmimaakari arvelee lapioivansa tänäkin pääsiäisenä pohjattomaan kitaansa noin 40 ropposellista mämmiä.
Pohjanmaalla piipahtanut Seiska sai nähdäkseen, kuinka mämmiropponen kuuluisi syödä.
Ensin Mietaa opastaa, kuinka mämmiropposen kulmaan kaiverretaan oikeaoppisesti lusikalla kolo.
- Hetkinen! Onko hienoo sokuria? Juha kysyy äkisti.
Ei hätää, kyllä järjestyy. Parempi järjestyäkin, sillä mämminkiilto silmissään kysyvää Kurikan karpaasia ei kannata hermostuttaa.
- No niin. Tästä sitten päälle vähän sokuria… Juha selostaa.
- Noin. Ja siihen kolohon sinistä maitua. Ja sitten ruvetahan syömähän!
Haastattelu keskeytyy hetkeksi, kun elävä legenda ummistaa silmänsä. Parta lähes tärisee, kun onnellinen mies nauttii mämmin mausta.
- Täytyy sanoa, jotta oli kyllä mahtavaa. Jälleen kerran, hän julistaa mahtavalla äänellään.
- Jos vatsalaukku osais puhua, niin kyllä se komiasti kiittäis.
Seiska toivottaa kaikille lukijoilleen iloista pääsiäistä!