Uutiset

Maisa Torpan ex-miestä epäiltiin murhasta yli vuoden – istui syyttömänä poliisivankilassa: Sai valtiolta 4000 euroa ”koppikorvausta!”

22.04.2018 09:19

Poliisi alkoi tutkia vuoden 2016 alussa Nakkilassa 2003 tapahtuneen nuoren miehen kuolemaa murhana. Tapaus sai paljon julkisuutta, ja se nimettiin julkisuudessa Nakkilan murhamysteeriksi. Teosta epäiltiin tunnetun julkkisnaisen ex-miestä. Seiskan selvityksen mukaan kyseinen julkkisnainen on Maisa Torppa, joka oli samalla murhatutkinnan yksi avaintodistajista.

Lue myös: Ohhoh, kohukaunotar Maisa Torppa avaintodistajana murhamysteerissä – ex-mies vangittiin syyttömänä!

Sai "koppikorvausta"

Maisan ex-aviomies pidätettiin ja vangittiin helmikuussa 2016 todennäköisin syin murhasta epäiltynä. Hänet vapautettiin poliisivankilasta parin viikon jälkeen. Epäiltynä mies kuitenkin pysyi vielä yli vuoden, kunnes poliisi vihdoin ilmoitti, ettei epäile miestä enää rikoksesta.

– Tämän henkilön osalta, joka meillä on ollut epäiltynä ja myös vangittuna, tutkinta on päätetty, eikä häntä enää epäillä siihen asiaan liittyen, tutkinnanjohtaja Toni Sjöblom muotoili Seiskalle vuosi sitten.

Lue myös: Nakkilan murhamysteerissä yllätyskäänne: julkkisnaisen ex-miestä ei enää epäillä henkirikoksesta!

Mies sai hiljattain valtiolta ”koppikorvauksia” noin 4 000 euroa, koska oli joutunut syyttömänä vangituksi.

Poliisista selvitys

Valtakunnansyyttäjänvirastosta selviää, että poliisin toiminta on aiheuttanut ihmetystä. Tutkinnanjohtaja Toni Sjöblomista oli tehty virastoon tutkintapyyntö, jossa pyydettiin selvittämään, oliko hän syyllistynyt virkavelvollisuuden rikkomiseen uskoessaan Maisa Torpan kertomuksia ex-aviomiehestään.

Lue myös: Nakkilan murhamysteerin tutkinta loppusuoralla – epäily: nuoren miehen kuolema ei ollutkaan itsemurha

Kihlakunnansyyttäjän selvityksessä ei ilmennyt kuitenkaan seikkoja, joiden vuoksi Sjöblomin toiminnasta olisi käynnistetty virkarikostutkinta.

Teksti:Panu Hörkkö
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!