Lola Odusoga, 42, välttelee liikaa hifistelyä tai hienostelua. Hän sanoo, että grillatessa pitää olla tekemisen meininkiä.
– Pieni sottaisuus sopii ulkokokkailuun. Kääritään hihat ja aletaan hommiin. Minulle on ihan sama, lämpeneekö grilli kaasulla, hiilillä, sähköllä vai puilla, Lola huomauttaa.
– Minun tapani laittaa ruokaa on suoraviivaista kuten elämäni muutenkin. En tykkää näperrellä pikkuasioiden parissa. Grillatessa on tärkeintä, että ainekset ovat hyvälaatuisia ja maistuvia. Sitten vaan pihvi tai makkara grillille ja lopulta lautaselle.

Lola Odusoga rakastaa grillaamista – ”Minusta ei kasvissyöjää saa tekemälläkään!”
Toki Lola tykkää nähdä vaivaa vaikkapa kesäisen kattauksen kauneuden eteen. Nytkin hän asettelee lautasliinat ja juuttitabletit tyylikkäästi terassipöydälle. Salaatti on jo tehty, roseeviini läikehtii lasissa.
– Possu on Suomessa suosikkini grillilihoista. Ribsit ovat ehdottomia! Niitä voisin syödä monta riviä päivässä. Jos teen nautaa, niin silloin niiden pitää olla juuri tällaisia todella herkullisia marmorifileepihvejä,
Lola näyttää käännellessään herkullisen tuoksuisia lihoja grillissä.

– Pidän myös amerikkalaiseen tyyliin tehdyistä T-luupihveistä. Siihen vain maissintähkä kylkeen, niin oiva suviateria on valmis.
Grilliherkkujen kyytipoikana Lola nauttii useimmiten vettä. Olutkin menee toisinaan tai viini, tilanteesta ja ruuasta riippuen.
– Fiiliksen mukaan mennään. Nyt kun aurinko paistaa ja grilli on kuuma, lasillinen luomuroseeta on mitä virkistävin vaihtoehto. Olen vahvasti sitä mieltä, että kesäisin kaikki ruoka pitäisi grillata ja syödä ulkona.

Lola näyttää, että myös jälkiruoan voi loihtia grillissä. Vaniljamaidolla kostutetut rinkelinpuolikkaat saavat pikaisesti parilalla kauniin paistopinnan ja herkun kruunaa ranskankermasta ja fariinisokerista tehty kuohkea kastike mansikoiden kera.
– Nam, kuinka hyvää! Muurinpohjaletut ovat myös aina yhtä herkullisia.
• Tuore salaatti
• Maissintähkiä
• Baby-parsaa
• Marmorifileepihvejä

• Andalusialaisia chorizo-raakamakkaroita
• Sörkän Juustogrillereitä
• Pullarinkelit grillissä herkkutäytteellä
2 pullanmakuista rinkeliä
1 dl maitoa
1 muna
1 tl vaniljasokeria
Lisäke: ½ l mansikoita, 1 ruukku minttua tai sitruunamelissaa, vaniljatankoa myllystä, 2 rkl limen puristettua mehua, 1 rkl fariinisokeria.
Lisäksi:100 g ranskankermaa, 1–2 rkl fariinisokeria, vaniljasokeria maun mukaan
Aloita lisäkkeestä. Hienonna paloiteltujen mansikoiden joukkoon minttu tai sitruunamelissa sekä vaniljasokeri. Purista sekaan limen mehua ja makeuta vielä fariinisokerilla. Halkaise rinkelit. Sekoita maito, muna ja vaniljasokeri keskenään ja kastele leikkauspinta seoksessa. Grillaa kuumassa öljytyssä grillissä. Sekoita ranskankerma, fariinisokeri ja vaniljasokeri keskenään. Laita rinkeli paistopinta ylöspäin lautaselle. Lusikoi päälle marjalisäkettä ja tarjoa seuraksi ranskankermakastiketta.
Lihat ja makkarat: Chef Wotkin’s, rinkelit: Keski Company, viinit: Viinilinna, Nespolinoluomurosee, Montalto Pinot Grigio -valkoviini.