fbqOho! Lola Odusoga savusti ravintolassa sytkärillä salaa vaahtokarkkeja – ”Menköön nuoruuden piikkiin!” | Seiska
Lola Odusoga

Oho! Lola Odusoga savusti ravintolassa sytkärillä salaa vaahtokarkkeja – ”Menköön nuoruuden piikkiin!”

Uutiset | 15.06.2020 07:16

Lola Odusoga, 42, seisoo tuttavansa huvilaparatiisin terassilla Salon Mathildedalissa, historiallisen upeassa ruukkikylässä. Kaasugrilli hohkaa jo, muhkeat marmorifileepihvit odottavat paistamista. Maissit, parsat ja maukkaat makkarat saavat pian myös vuoronsa.

Lue myös: Lola Odusoga rakastaa grillaamista – ”Minusta ei kasvissyöjää saa tekemälläkään!”

Sytkärillä vaahtokarkkeja

Lola nauraa, että hänellä ei ole sattunut suuria kommelluksia grillauksen kanssa.

– Eikä ole jäänyt lapsuuden traumoja liian nokisista tai tuhkaan tarttuneista nuotiomakkaroistakaan, missikaunotar hymyilee.

– Olen makkaroiden suhteen kaikkiruokainen. Jauhomakkarat uppoavat yhtä hyvin kuin täyslihaisemmatkin. Vain sellaiset tosi erikoiset viritelmät kuten esimerkiksi aurajuustolla maustetut kyrsät kammottavat.

Lue myös: ”Alligaattorinliha oli karmeaa!” Lola Odusoga muistelee eksoottisia ruokakokeilujaan: ”Olisin halunnut metsästää rottia!”

Savustus ei ole Lolan juttu.

– Olen varmaan niitä harvoja ihmisiä Suomessa, joiden mielestä kylmäsavulohi on pahaa. Kerran muistan, että yritin itse savustaa ravintolassa vaahtokarkkeja sytkärillä. Ne olivat mielestäni llian vähän paistuneita, joten tuikkasin niitä sytkärin liekkeihin salaa pöydän alla. Tästä on aikaa jo parikymmentä vuotta, joten menköön nuoruuden piikkiin!

 

 

Teksti:Jari Peltomäki
Kuvat:Timo Korhonen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!