Uutiset

Lisan, 16, järkyttävä kohtalo: sukulaiset kidnappasivat ja pakkonaittivat vanhemmalle miehelle – mies raiskasi ja piti vankina!

21.11.2017 08:36

Koskettavista tv-ohjelmista tunnettu toimittaja Arman Alizad, 46, suuntasi lokakuun lopulla Afrikkaan tekemään dokumenttia Sambian lapsivaimoista.

Matkansa päätteeksi Arman sai kuulla 16-vuotiaan Lisan rankan tarinan.

– Hänen isänsä halusi tytön kouluun ja tälle paremman elämän. Vanhoihin heimoperinteisiin uskovat sukulaiset olivat kuitenkin sitä mieltä, että tytön pitäisi olla jo 15-vuotiaana naimisissa.

Lisa

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Mainos

– Sukulaiset juonittelivat Lisan luokseen vanhempien selän takana ja kidnappasivat hänet. Tyttö naitettiin vanhemmalle miehelle, joka alkoi välittömästi pahoinpidellä ja raiskata häntä. Lisasta tuli vanki. Kun mies tuli töistä kotiin, hän hakkasi Lisaa, koska ruoka ei odottanut pöydässä, vaikka tyttö ei saanut poistua kotoa, asunnossa ei ollut ruokaa eikä hänelle oltu jätetty rahaa, Arman äimistelee.

Traaginen pakomatka

Lisa yritti usein karata miehensä luota, mutta sukulaiset lähettivät hänet takaisin hakkaajamiehelle. Hän pääsi miehestä eroon vasta neljännellä yrittämällä.

Lisan perhe.

– Pakomatka kesti päiviä, ja Lisa näki nälkää. Ennen kuin hän pääsi vanhempiensa luokse, tyttö joutui liikenneonnettomuuteen. Sen seurauksena hän menetti syntymättömät kaksosensa. Tämä tapahtui kaksi viikkoa ennen haastattelua. Silloin ajattelin: vitsi, miten rohkea tyttö, Arman kehuu.

Tällaisen tarinan kuuleminen on raskasta myös toimittajalle. Arman on itse kolmen tytön isä.

– Jouduin keskeyttämään haastattelun hetkeksi, kun aloin peilata Lisaa omiin tyttäriini. Minulla on saman ikäinen tyttö kotona. Siksi tuntui aivan uskomattomalta kysellä lapselta hänen raskaudestaan. Kun tulin takaisin, olin entistä kiitollisempi Suomesta.

Jutussa nimet on muutettu.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Kalle Heino ja Tuukka Temonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!