fbq
Uutiset
03.11.2017 12:54
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan arkisto
Laura on Tony Grönbergin uhri.
Laura, 35, on yksi Suomen pahimman sarjahuijarin uhreista - näin Tony Grönberg, 34, vedätti ja manipuloi uhriaan: Tony osasi sanoa juuri oikeat sanat!
Uutiset
03.11.2017 12:54
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan arkisto

Seiska kertoi hiljattain sarjahuijari Tony Kristian Grönbergin, 34, vuosia jatkuneesta rikosurasta. Tonyn saamista useista tuomioista huolimatta petosvyyhdille ei näy loppua. Grönberg tuomittiin jälleen viime viikolla Pirkanmaan käräjäoikeudessa 80 päivän vankeusrangaistukseen kahdesta petoksesta. Pisin yksittäinen Tonyn saama tuomio on viime vuonna tullut kahden vuoden ja kolmen kuukauden vankeus.

Lue myös: Tässä on Suomen pahimpiin kuuluva sarjahuijari: putsasi 87-vuotiaan muistisairaan ja kavalsi äitinsä kuolinpesän – kuva!

Lue myös: Sarjahuijari Tony Grönbergin uhri avautuu huijarin tarinoista: Hänelle oli kuulemma luvattu paikka Nelosen jääkiekkotiimissä!

Tuorein tuomio tuli Auervaara-tyylisistä rikoksista. Grönberg oli erehdyttänyt treffipalvelu Tinderissä naisia lainaamaan itselleen rahaa ilman aikomustakaan maksaa takaisin. Vastaavia petoksia Grönbergillä on takanaan valtava määrä.

Luottamus tuli nopeasti

35-vuotias Laura kertoo Seiskalle, miten Grönberg huijasi häntä. He tutustuivat vuosi sitten Tinderissä.

– Tony vaikutti äärettömän mukavalta, kohteliaalta ja kovin kiinnostuneelta minusta. Löysimme yhteisiä keskustelunaiheita, koska hän peilasi kertomuksiani. Kerroin alkoholismista lähipiirissäni, ja hänellä oli yllättäen samoja kokemuksia.

35-vuotias Laura on sarjahuijarin uhri.

Grönberg valehteli Lauralle sukunimensä, joten tämä ei löytänyt netistä etsimälläkään mitään hämärää.

– Kun tapasimme, puhuimme perheestä ja yhteisestä tulevaisuudesta. Olen vähän sinisilmäinen, ja haluan uskoa kaikista ihmisistä hyvää. Se kostautui minulle rankasti.

Lainasi tuhansia

Laura viestitteli Grönbergin kanssa taukoamatta. Mies avautui kokemuksistaan, mikä vahvisti luottamusta.

Rahan lainaaminen tuli kuvioihin nopeasti.

– Hän kertoi olevansa yrittäjä ja lähteneensä mukaan ravintolisäbisnekseen, johon haki patenttia. Ongelmana oli, ettei hän saanut tuotetta tehtaalta, koska hänellä ei ollut varaa siihen. Seuraavalla kerralla hän tarvitsi rahaa, koska patentti oli maksamatta. Lainasin kolmeen eri otteeseen yhteensä 5 020 euroa.

– Kerran pyysin nähdä hänen ajokorttinsa, kun oli kyse niin isoista rahoista. Hän vastasi, että parempi, ettei lainaa ollenkaan, jos asia tulee väliimme ja rikkoo luottamuksen. Minä olin kuulemma tärkeämpi kuin raha. Hän osasi sanoa juuri oikeat sanat, ja lainasin sen enempää kysymättä.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »