fbq
Uutiset
22.10.2017 10:03
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Timo Korhonen
Tony Kristian Grönbergillä on useita uhreja.
Sarjahuijari Tony Grönbergin uhri avautuu huijarin tarinoista: Hänelle oli kuulemma luvattu paikka Nelosen jääkiekkotiimissä!
Uutiset
22.10.2017 10:03
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Timo Korhonen

Seiska kertoi aikaisemmin sarjahuijarista, jota syytetään 87-vuotiaan muistisairaan vanhuksen putsaamisesta sekä lukuisista muista petoksista.

Lue lisää: Tässä on Suomen pahimpiin kuuluva sarjahuijari: putsasi 87-vuotiaan muistisairaan ja kavalsi äitinsä kuolinpesän – kuva!

Vantaalainen Harri Hyttinen tuntee Tony Grönbergin yli 10 vuoden takaa ja on pitkään toiminut yhteys- ja tukihenkilönä uhreille. Harri on itsekin yksi uhreista.

– Tony tuli aikoinaan mukaan meidän futisvanhempien porukkaan. Hänen äitinsä teki kuolemaa, ja meidän kävi häntä sääliksi. Hän kertoi, että oli saanut paikan toimittajakoulussa, ja sen jälkeen hänelle oli kuulemma luvattu paikka Nelosen jääkiekkotiimissä, mutta hänellä ei ollut rahaa opintoihin.

– Kahden muun vanhemman kanssa keräsimme hänelle 7 000 euroa ja teimme velkakirjan, että hän maksaisi takaisin työllistyttyään. Hänen äitinsä kuoltua lainasin hänelle rahaa muissakin yhteyksissä. Myöhemmin epäilykseni heräsivät, ja soitin sekä kouluun että jääkiekkotiimin tuotantoyhtiöön, joissa ei oltu edes kuultu hänestä. Rahoja emme tietenkään saaneet takaisin.

Harri menetti Grönbergin takia yhteensä 4 000–5 000 euroa. Sen jälkeen hän on seurannut tämän tekemisiä tiiviisti. Hän laittoi yhteystietonsa erääseen blogiin, jossa käsiteltiin Grönbergin tekemiä petoksia, ja sen jälkeen hän on saanut kymmeniltä uhreilta yhteydenottoja ja toiminut heidän tukihenkilönään sekä auttanut rikosilmoitusten tekemisissä.

– Tikkurilan poliisi kertoi minulle, että legendaarinen Auervaara on harrastelija Tony Grönbergiin verrattuna. Hän sanoi, ettei ole 30-vuotisen poliisiuransa aikana törmännyt vastaavaan tapaukseen. Hän on aiheuttanut valtavan määrän surullisia ihmiskohtaloita. Poliisi sanoi, että tunnettuja uhreja on todella paljon.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »