fbq
Uutiset
05.10.2018 11:48
Teksti: Seiskan Toimitus|Kuvat: Fotolia
Rahoitu.fiRahoitu.fi
Lainavertailu kannatti – uuden auton ostanut Ville säästi satoja euroja!
Uutiset
05.10.2018 11:48
Teksti: Seiskan Toimitus|Kuvat: Fotolia

Lainavertailu voi parhaimmillaan säästää hakijalle satoja, jopa tuhansia euroja. Harva kuitenkaan kilpailuttaa lainaansa – siitäkään huolimatta, että se onnistuu netissä muutamassa minuutissa. Villelle (nimi muutettu), 55, lainavertailupalvelun kautta löytynyt kulutusluotto oli pelastus hetkellä, jolloin yllättävät menot horjuttivat hänen perheensä taloutta hallitsemattomasti.

Vastoinkäymiset seurasivat toinen toistaan

Kahden teini-ikäisen lapsen perheenisälle taloudellinen tasapainottelu on tullut vuosien varrella tutuksi. Kuten monessa muussakin perheessä, arjen ylläpitäminen, lasten harrastukset ja vuosittaiset lomamatkat ovat vieneet suurimman osan tuloista ja säästöistä. Mistään ei ole kuitenkaan tarvinnut tinkiä ja rahaa jäänyt säästöönkin pahan päivän varalle. Hyvin hoidetusta taloudesta huolimatta, vastoinkäymiset pääsivät yllättämään Villen tänä keväänä.
- Sain lähes 5 000 euron lisäverot maksettavakseni, kun kaikkia matkakulujani ja muita vähennyksiä ei yllättäen hyväksyttykään. Kun samalla kotimme vaati akuuttia tuhansien eurojen kunnostusta, huomasin, että ylimääräiset menoerät olivat syöneet säästöni hetkessä, Ville toteaa.
Vastoinkäymiset eivät kuitenkaan loppuneet tähän. Auton hajoaminen oli viimeinen niitti Villen taloudelle. Yli 30 kilometrin työmatkojen takia auto on miehelle välttämätön.
- Auton huoltamiseen olen yleensä varautunut, mutta tietysti hajoamisen piti osua hetkeen, jolloin oli muutenkin tiukkaa, Ville naurahtaa.
Tällä kertaa huoltaminen ei onnistunut kuitenkaan kerralla. Pitkän korjausrumban aikana Ville joutui välillä turvautumaan jopa kalliiseen vuokra-autoon.
- Kun sain auton lopulta korjaamolta, kesti kaksi päivää ja auto hajosi uudestaan. Oli selvää, että edessä on uuden auton hankkiminen, Ville toteaa.
Lyhyen ajan sisällä tapahtuneet vastoinkäymiset vetivät miehen mielen matalaksi.
- Kyllä sitä ajatteli, että jos vastoinkäymisiä tulee vielä lisää, niin millä minä enää perheeni elätän.

Auton hankintaan löytyi edullinen laina

Koska Villen säästöt olivat jo käytetty, uusi auto oli rahoitettava muilla keinon. Autoliikkeiden osamaksudiilien sijaan Ville turvautui kulutusluottoon. Parhaan lainan hän löysi netistä löytyneen lainanvertauspalvelun avulla.
- Autokaupat kyllä tarjoavat halpakorkoista osamaksukauppaa, mutta tarjoamalla käytetystä autosta käteistä, saa auton varmasti edullisempaan hintaan kuin osamaksulla. Siksi kokeilin rahoitu.fi –palvelun kautta millaisen luoton löytäisin muualta. Samalla otin yhdellä lainalla vähän ekstraa myös remonttia varten, Ville toteaa.
Ville sai hetkessä 18 lainatarjousta. Vertailun järkevyys tuli hetkessä selväksi, sillä eri rahoituslaitosten tarjoamat korot vaihtelivat yli 30 prosenttia.
Lopulta mies nappasi 25 000 euron lainahakemukselleen tarjouksen 4.9 % nimelliskorolla. Lainanhoitomaksut olivat nekin Villen mielestä varsin kohtuullisia. Koron ja lainanhoitomaksujen lisäksi hän kiinnitti huomiota myös lainaehtoihin.
- Löytämäni laina oli todella kilpailukykyinen. Lainaehdot mahdollistavat lainan takaisinmaksun vaikka kerralla, mutta joustavat myös toiseen suuntaan eli pystyn halutessani maksamaan välillä pelkkiä korkoja. 500 euron kuukausimaksuilla olen maksanut lainan pois viidessä vuodessa, Ville toteaa.

Lainavertailu kannattaa aina

Yhä useampi turvautuu tänä päivänä kulutusluottoon. Lainanvertailupalvelut ovat oiva apuväline niiden kilpailuttamiseksi. Palvelu vertaa eri rahoituslaitosten lainavaihtoehdot, josta asiakkaan on helppo valita itselleen sopivin ja halvin vaihtoehto. Palvelun käyttö on ilmaista, nopeaa, helppoa eikä haku sido mihinkään.
- Sen sijaan, että olisin lähtenyt soittelemaan pankkeja läpi, hoidin lainan kilpailuttamisen ja halvimman lainan hankkimisen yhdellä hakemuksella kotisohvalta käsin, Ville päättää.

Lue myös:
Lainojen yhdistäminen pelasti Annin, 38: ”Rahaa elämiseen jää kuukaudessa yli 300 euroa enemmän!”

Tilaa Seiskan uutiskirje! »