rahoitu.fi

Lainojen yhdistäminen pelasti Annin, 38: ”Rahaa elämiseen jää kuukaudessa yli 300 euroa enemmän!”

Uutiset | 14.11.2018 17:29

ILMOITUS Kun velkakierre käy hallitsemattomaksi, voi lainojen yhdistäminen olla ratkaisu ongelmaan. Helsinkiläinen Anni löysi lainalaskurin kautta halvemman lainan muutamassa minuutissa.

Silloin tällöin elämässä tulee eteen odottamattomia menoja, jolloin omat rahat eivät riitä laskujen maksamiseen: hammasremontti, eläinlääkärimaksu tai kodinlaitteiden uusinta voivat kaikki saada talouden sekaisin.

Yllättäviä menoja varten on saatavilla kulutusluottoja, nopeasti ja vakuudettomasti. Näissä lainoissa piilee kuitenkin omat riskinsä. Kun pienempiä lainoja kertyy useita, voi niistä lopulta muodostua taloudellinen rasite – lainan lyhentämisen lisäksi tulot menevät korkoihin ja lainanhoitomaksuihin. Helsinkiläisen Annin* talousvaikeudet alkoivat sairauden myötä.

– Sairastuin vakavasti noin kuusi vuotta sitten. Tuloni pienenivät sen myötä ja samalla iso osa rahoistani meni sairauden hoitamiseen. Olimme ostaneet juuri kesämökin, joka oli minulle henkireikä. Halusin laittaa sen kuntoon hinnalla millä hyvänsä, joten päädyin ottamaan ensimmäisen lainani: 8 500 euroa 6 % korolla, Anni kertoo.

LAINATAAKKA KASVOI VÄHITELLEN

Seuraavan lainan Anni otti muutamaa vuotta myöhemmin, tällä kertaa 7 % korolla. Lopulta lainoja oli neljä, yhteensä yli 20 000 euron edestä.

– Koko elämä oli yhtä kituuttamista, kun lähes kaikki tulot menivät lainan lyhentämiseen ja korkojen maksamiseen. Elämiseen jäi enimmillään 400 euroa kuukaudessa. Välillä kyllästyin kaikesta tinkimiseen niin paljon, että haksahdin ottamaan lisää lainaa. Suuri osa rahoista meni todelliseen tarpeeseen, mutta osan käytin surutta myös shoppaamiseen. Halusin piristää itseäni, Anni myöntää.

Viisi vuotta sairastumisen jälkeen Anni sai terveen paperit. Hyväksi hän ei oloaan silti tuntenut, sillä jatkuva huoli rahasta ja lainojen takaisinmaksamisesta oli vienyt yöunet. Loppuunpalaminen vaani kulman takana.

– Olin aivan poikki. Sitten ystäväni herätti ajatuksen neljän lainan maksamisesta pois yhdellä isommalla lainalla. Kokeilimme netissä lainalaskuria ja tajusin, että minulla on mahdollisuus saada sekä kuukausierää että korkoa alemmaksi. Harmitti, etten ollut tajunnut sitä aiemmin.

Lue myös: Useamman lainan loukussa? Lue vinkit lainojen yhdistämiseen

LAINOJEN YHDISTÄMINEN AUTTAA PIENENTÄMÄÄN KUUKAUSIMAKSUJA

Lainalaskuri toi helpotuksen Annin tilanteeseen hetkessä – kirjaimellisesti. Palvelu on verrattavissa suosittuihin hotelli- ja lentohintoja vertaaviin palvelusivustoihin. Se vertaa kaikkien rahoituslaitosten lainavaihtoehdot, josta asiakkaan on helppo valita itselleen sopivin ja halvin vaihtoehto. Täytettyään lainalaskuriin tarvittavat tiedot, Anni sai yhdellä klikkauksella välittömästi 13 lainatarjousta eri rahoituslaitoksilta.

– Lainalaskurin käyttäminen oli käsittämättömän helppoa. Valitsin itselleni sopivimman eli vakuudettoman luoton 4,9 % korolla. Sain pidemmän maksuajan myötä pienennettyä kuukausierää huomattavasti ja samalla korkokin pieneni. Ennen maksoin lainoja ja korkoja takaisin yli 700 euroa kuussa ja nyt enää 400 euroa, Anni iloitsee.

Keskitetyn lainan myötä säästöä tulee myös laskutus- ja tilinhoitomaksuissa. Lainojen hoito helpottuu ja samalla kokonaiskuva omasta taloudellisesta tilanteesta selkeytyy huomattavasti. Annille lainojen yhdistäminen loi uskoa myös tulevaan.

– Tulevaisuutta on nyt helpompi suunnitella. Maksan lainaa pidempään, mutta nyt rahaa jää myös elämästä nauttimiseen. Jokaista senttiä ei tarvitse enää laskea.

Kokeile kätevää lainalaskuria täällä!

Rahoitu.fi on suomalainen rahoituspalvelu, jolle on myönnetty oikeus käyttää avainlipputunnusta. Lainalaskuri on asiakkaalle ilmainen, sillä yritys saa palkkionsa suoraan pankeilta.

*) = Annin nimi muutettu. Artikkelin kuva on kuvituskuva.

Lue lisää:

Varmista juuri sinulle paras laina – ilman lisäkustannuksia

Tässä parhaat vinkit lainanhakuun

Teksti:
Kuvat:ALL OVER PRESS
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!