Uutiset

Kuolemansairaalle tangotähti Jarmo Pelliselle järjestettiin tukitanssit – tangokuninkaat Marco Lundberg ja Kari Hirvonen esiintyivät ilmaiseksi: Ystävää pitää auttaa hädässä!

14.10.2018 15:05

Seiska kertoi syyskuussa, että mäntsäläläinen vuoden 2015 Seniori tangokuningas Jarmo Pellinen, 50, on vakavasti sairas. Pellisellä on parantumaton vatsasyöpä, ja jutussa hän sanoikin suoraan ”kuolevansa tähän syöpään”.

– Jos ensi vuoden vielä näkisin, Pellinen toivoi.

Rankkoja hoitoja läpikäyvä tangotähti sai iloa elämäänsä, kun hänelle järjestettiin tukitanssit Vierumäen Aavehallissa. Sali täyttyi tukijoista: paikalla pyörähteli yli 200 tanssijaa, ja tunnetut artistit esiintyivät ilmaiseksi. Tanssien tulot ohjataan lyhentämättöminä Pellisen syöpähoitojen kuluihin.

– Uskomatonta! Olen otettu ja liikuttunut ja kiitollinen, Jarmo Pellinen nieleskeli kyyneliä, kun tanssijoiden jono kiemurteli Aavehallin sisäänkäynnillä.

Vierumäen Aavehalli täyttyi yli 200 tanssijasta. Jarmo sai halauksia ja tukea yleisöltä.
Vierumäen Aavehalli täyttyi yli 200 tanssijasta. Jarmo sai halauksia ja tukea yleisöltä.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Mainos

 

Nestettä kertynyt mahaan

Pellisen syöpä diagnosoitiin vasta viime joulukuussa, vaikka hän kärsi puolitoista vuotta erilaisista oireista. Lukuisat käynnit terveyskeskuksessa eivät johtaneet mihinkään, ja Pellinen kokikin, että hän maksaa nyt hengellään suomalaisen terveydenhuollon tasottomuudesta.

– Lääkärit vain vaihtuivat, mutta kukaan ei kuunnellut minua, Pellinen kritisoi Seiskan aiemmassa jutussa.

Tukitansseissa tangotähti unohti kuitenkin murheensa. Hän kertoi voivansa olosuhteisiin nähden hyvin.

– Yksi syöpälääkkeistä kerryttää nestettä kehoon, ja minulla on nyt vatsassa useita litroja ylimääräistä. Mutta tänä iltana aion vain nauttia näistä tansseista, jotka olivat minulle täysi yllätys.

Pellinen on kolme vuotta järjestänyt Aavehallilla päivätansseja. Tanssien toinen järjestäjä Birgitta Blomerus organisoi tukitanssit Jarmolle.

– Ihana, hyväsydäminen Birgitta soitti artisteille, ja kaikki lupautuivat heti tulla esiintymään. On kerrassaan mahtavaa, että ihmiset auttavat ja tukevat toisiaan. Esimerkiksi meidän vakiokävijät hommasivat ruusut esiintyjille.

Harri Nuutinen ja Tanssin taika -yhtye säesti tukitanssien artisteja. – Kaikesta huolimatta tämä on ilon ilta, Nuutinen kannusti.
Harri Nuutinen ja Tanssin taika -yhtye säesti tukitanssien artisteja. – Kaikesta huolimatta tämä on ilon ilta, Nuutinen kannusti.

"Jarmo uskoo minuun"

Vuoden 2016 tangokunngas Marco Lundberg on tuntenut Jarmon vuosia.

– Ystävää pitää auttaa hädässä. Hänellä on vaikea tilanne, mutta on hyvä, että tukea riittää, lokakuussa tangolevyn julkaiseva Lundberg sanoo.

– Vihdoin ja viimein levy tulee. Sen tiimoilta teen myös konserttikiertueen.

Viime kesänä tangokuningattaren titteliä tavoitellut Virpi Piippo ajoi Vierumäelle Äkäslompolosta, missä hän oli ruskakiertueella.

– Talvella lähden taas kuukaudeksi Kanarialle töihin. Jarmo on jaksanut aina tsempata ja uskoa minuun. Sellaisia ihmisiä ei paljon ole, mutta Jarmo on yksi heistä, Virpi Piippo kiittää.

– Ei mene päiväkään, ettemme ajattelisi sinua, Virpi Piippo ja Kari Hirvonen sanoivat Jarmolle takahuoneessa.
– Ei mene päiväkään, ettemme ajattelisi sinua, Virpi Piippo ja Kari Hirvonen sanoivat Jarmolle takahuoneessa.

 

Tsemppihaleja piisasi

Harri Nuutinen ja Tanssin taika -orkesteri säesti tukitansseissa kaikkia artisteja. Runsaasti keikkaileva yhtye on saanut kiitosta erilaisesta ohjelmistostaan, jossa on paljon vanhoja, harvinaisempiakin ikivihreitä aarteita.

– On mukavaa, että orkesterin suosio on jatkuvassa kasvussa. Jarmo on ollut vuosia puolestapuhujamme, ja olemme usein esiintyneet täällä Aavehallilla, Harri Nuutinen kertoo.

Harrin vaimo Eeva-Maria Söderberg ahersi kanttiinin puolella yhdessä Nina Kimarin ja Birgitta Blomeruksen kanssa.

– Tavoite on, että kanttiini myydään tyhjäksi, ja hyvältä näyttää, naiset hersyivät.

Tanssilattian puolella Jarmo Pellinen sai kymmeniä halauksia.

– Terveisiä Kuopiosta ja tsemppiä, Jarmolle toivoteltiin.

Nina Kimari, Eeva-Maria Söderberg ja Birgitta Blomerus ahersivat kanttiinissa. Birgitta on tukitanssien ideoija.
Nina Kimari, Eeva-Maria Söderberg ja Birgitta Blomerus ahersivat kanttiinissa. Birgitta on tukitanssien ideoija.

"Aina pitää auttaa"

Viime kesän tangokuningatar-finaalissa laulanut Raisa Laine on ammatiltaan ruokatoimittaja. Hän sanoo kiikkuvansa kahden intohimonsa välillä: laulukeikkojen ja ruokajuttujen.

– Jarmoon olen tutustunut tangojen kautta. Ei tarvinnut epäröidä hetkeäkään, kun tänne pyydettiin. Aina pitää ihmistä auttaa.

Tangokuninkaaksi vuonna 2003 kruunattu Kari Hirvonen kertoo olevansa hyvässä vedossa.

– Tänä syksynä on edessä mittava 7 tangoveljestä -kiertue, Hirvonen iloitsee.

Hirvonen halasi Pellistä lujasti takahuoneessa. Tangokuninkaan tuki toiselle.

– Ei mene päivääkään, etten ajattelisi sinua. Jarmo, olet aina mielessämme, liikuttunut Kari Hirvonen sanoi.

 

Teksti:Kalle Kangas
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!