Uutiset

Tangotähti Jarmo Pellinen, 50, sairastui vatsasyöpään – haki turhaan apua terveyskeskuksesta! ”Lääkäri määräsi Buranaa”

20.09.2018 09:14

Laulaja Jarmo Pellinen, 50, haki puolitoista vuotta turhaan apua terveyskeskuksesta.

– Vatsasyöpä ehti sinä aikana levitä joka paikkaan.

Mäntsälässä asuva mutta Keski-Suomesta kotoisin oleva Jarmo on laulanut vuodesta 1984. Hän on vetänyt karaokea ja keikkaillut tanssipaikoilla. Vuonna 2015 hänestä kruunattiin Seniori tangokuningas.

25 kertaa lääkärissä

Kesällä 2016 Jarmo oli laivakeikalla Trio-yhtyeen kanssa. Laulajaa alkoi yskittää, ja kun köhä ei laantunut, hän meni kotikuntansa terveyskeskukseen.

– Kävin Mäntsälässä 25 kertaa lääkärissä. Lääkärit vain vaihtuivat. Oli virolaista, somalia, nuoria suomalaisia. Kukaan ei ottanut todesta. Yksi määräsi Buranaa. Yksi kirjoitti sentään lähetteen Hyvinkään sairaalaan, missä diagnoosi oli, että ”terve mies, lähetetään kotiin”, Jarmo puistelee päätään.

Suomalaista julkista terveydenhuoltoa on yleisesti pidetty toimivana. Pellinen sanoo, että hänen kokemuksensa antavat siitä täysin päinvastaisen, lohduttoman kuvan.

– Saan maksaa siitä hengelläni. Jos olisin heti alusta asti päässyt syöpähoitoihin, tilanteeni olisi paljon parempi. Nyt kesti puolitoista vuotta, ennen kuin syöpädiagnoosini varmistui.

Huono ennuste

Lokakuussa 2017 Jarmo täytti 50 vuotta. Syntymäpäivien aikoihin hän aavisteli jo, että jotain on vialla. Joulukuussa hän meni tuttavansa vinkistä yksityiselle lääkärille Helsingin Kruununhakaan.

– Sieltä minut lähetettiin oitis tutkimuksiin ja 19.12. tuli tuomio: laajalle levinnyt syöpä, huono ennuste. Sanottiin, että hyvä jos juhannuksen näet.

Lue lisää Jarmon tilanteesta ja hänelle järjestetystä tukitansseista torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Teksti:Kalle Kangas
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!