Hyppää pääsisältöön
Pedro Avila tuomittiin elinkautiseen.

Kumpulan kidutusmurhan tuomiossa valtava ristiriita uutuuskirjan todisteiden kanssa – näin hovioikeus perusteli Pedro Avilan elinkautistuomiota!

Seiska julkaisi aikaisemmin harvinaislaatuisen Pedro Avilan haastattelun, jossa hän kertoo istuneensa vankilassa murhatuomion syyttömänä.

Lue lisää: Kumpulan kidutusmurhasta tuomittu Pedro Avila: Olen oikeusmurhan uhri – asianajajani tuuletti oikeussalissa!

Tapausta käsitellään Perttu Häkkisen kirjoittamassa dokumenttiromaanissa Hukkuminen. Kumpulan kidutusmurhasta annettu tuomio on voimakkaasti ristiriidassa kirjassa kerrottujen todisteiden kanssa. Pedro Avila ja Niko Rauli Joakim Hantunen määrättiin elinkautiseen vankeuteen murhasta ja vapaudenriistosta Helsingin hovioikeudessa keväällä 2003. Hovioikeuden mukaan Avila ja Hantunen ovat yhdessä vastuussa uhrin kuolemasta.

Hovioikeus katsoi, että tuomitut veivät uhrin velanperinnän takia Hantusen asuntoon. Heidän sanotaan lyöneen uhria muun muassa nyrkeillä, rikkalapion varrella ja vaatteeseen käärityllä saippualla. Lisäksi heidän todetaan potkineen uhria ja katkaisseen tämän sormia. Lopulta uhri hukutettiin ämpäriin. Teko kesti yli kaksi tuntia.

Lue: Nyt puhuu Kumpulan kidutusmurhasta 14 vuotta lusinut Pedro Avila - harvinainen erikoishaastattelu: Istuin syyttömänä elinkautisen!

Hukuttamisesta huolimatta uhrin peruskuolinsyyksi merkittiin fyysinen ja psyykkinen pahoinpitely. Ulkoisten ruhjeiden ja murtumien lisäksi uhrilla todettiin aivopöhö ja keuhkojen ilmapöhö. Aivoissa oli myös laajoja verenvuotoja.

Hovioikeus ei ollut tuomiosta yksimielinen. Yhden hovioikeudenneuvoksen mielestä uhria ei ollut tarkoitus tappaa. Hän olisi pitänyt ennallaan käräjäoikeuden aiemmin antaman tuomion rikosnimikkeet törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta, mutta olisi alentanut käräjäoikeuden määräämän rangaistuksen kymmenestä vuodesta yhdeksään.


Teksti:
Juha Nurmi
Kuvat:
Timo Korhonen

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!