Kohupiispa Teemu Laajasalo asuu 265 neliön ökyasunnossa pilkkahinnalla!

Uutiset | 24.11.2018 13:08

Helsingin piispa Teemu Laajasalo, 44, sai vuokrata perheelleen 93-neliöisen kolmion Helsingin Ullanlinnasta vain 1 507 euron kuukausihinnalla. Kolmio on osa 233 neliön huoneistoa, ja piispan vuokraaman osan neliövuokraksi jää noin 16 euroa.

Kirkon keskusrahaston Seiskalle toimittamasta materiaalista paljastuu, että maaliskuussa vuokratun asunnon vuokrasopimuksessa ei mainita huoneiston muita, noin 140 neliön tiloja. Sopimuksen kohta "muut tilat ja niiden käyttötarkoitus" on jätetty tyhjäksi.

Lue myös: "Ollaan aika kusessa" - törsääjäpiispa Teemu Laajasalo nimitteli kotinsa remonttimiehiä spedeiksi: kohumeili päätyi käräjäoikeuteen!

Edellisten piispojen aikana muut tilat olivat selkeästi kokous- ja edustuskäytössä. Esimerkiksi yksin asunut piispa Irja Askola vuokrasi virka-asunnosta yksityiskäyttöön 67 neliön kaksion.

Laajasalon tilantarve on tosin huomattavasti suurempi, sillä hänen perheeseensä kuuluu viisi henkeä. Ennen virka-asuntoa Laajasalot asuivat Töölössä noin 180-neliöisessä asunnossa.

Lue myös: Kohupiispa Teemu Laajasalo kummastutti matkalla Suomenlinnaan – kuva!

"Väärä tulkinta"

Seiska tiedusteli syyskuussa Laajasalolta, asuuko hän perheineen todellisuudessa myös edustustilan puolella, vaikka on sopimuksen mukaan vuokrannut vain 93 neliön osan asunnosta.

Piispan avustajan Satu Huttusen mukaan tulkinta on väärä.

– Piispala on vanhassa kerrostalossa oleva yhtenäinen asuinhuoneisto, jonka tilat eivät ole suljettavissa. Kyseessä ei ole erillinen edustustila vaan piispan koti. Tulkintasi ”kolmion vuokraamisesta” on väärä. Piispa ei ole vuokrannut erillistä kolmiota jonkun edustustilan yhteydestä, avustaja muotoili Seiskalle.

Lue myös: Kohupiispa Teemu Laajasalon yhtiön kirjanpitoon liittyvä rikosepäily siirtyy syyttäjälle

Viime viikolla paljastui lisäksi, että Laajasalon virka-asuntoon oli tehty syksyllä kaikessa hiljaisuudessa uusi remontti.
Huoneistoon oli yllättäen yhdistetty 32,5 neliön yksiö, joten hulppean kokonaisuuden pinta-ala on nyt 265 neliötä.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Panu Hörkkö
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!