Kohupiispa Teemu Laajasalon yhtiön kirjanpitoon liittyvä rikosepäily siirtyy syyttäjälle

Uutiset | 11.10.2018 10:36

Helsingin poliisille tehtiin tammikuussa 2018 useita tutkintapyyntöjä kohupiispa Teemu Laajasalon luottokortin käyttöön ja matkalaskuihin liittyvistä epäselvyyksistä Helsingin kirkkoherrana. Samassa yhteydessä tehtiin tutkintapyyntö Laajasalon omistaman yhtiön kirjanpidon ristiriitaisuuksista.

LUE LISÄÄ: TÖRSÄÄJÄPIISPA TEEMU LAAJASALOSTA TEHTY TUTKINTAPYYNTÖJÄ POLIISILLE – SAAKO JATKAA VIRASSAAN?

Poliisin torstaina (11.10.) lähettämän tiedotteen mukaan luottokortti- ja matkalaskuihin liittyvissä asioissa ei ole syytä epäillä rikosta. Asiasta ei siis ole käynnistetty esitutkintaa, eikä asia siirry poliisilta syyttäjälle.

– Poliisin tietojen mukaan henkilö ei ole kahden virkamatkansa osalta noudattanut seurakuntayhtymän matkustussääntöä, mutta poliisin tekemän kokonaisarvion perusteella asia ei täytä rikoksen tunnusmerkistöä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jenni Lehtilä kommentoi tapausta Helsingin poliisilaitokselta.

Tilinpäätökset tehty puutteellisella aineistolla

Laajasalon omistaman yhtiön kirjanpitoon liittyvissä epäselvyyksissä on puolestaan poliisin suorittaman esitutkinnan perusteella syytä epäillä rikosta.

Seiska tavoitti rikostarkastaja Ismo Siltamäen Laajasalon jutun tiimoilta, mutta tämä ei halunnut eritellä rikosnimikkeitä.

Poliisin lähettämän tiedotteen mukaan esitutkinnassa selvisi, että Laajasalon yhtiön tilinpäätökset kolmelta eri tilikaudelta on tehty aikanaan puutteellisella aineistolla: kirjanpitoon on lisätty puuttuvia tositteita loppuvuonna 2017, minkä jälkeen nämä tilinpäätökset on laadittu uudelleen.

– Poliisi ei erittele tarkemmin asian yksityiskohtia. Nämä selviävät aikanaan julkiseksi tulevista asiakirjoista. Emme myöskään ota kantaa teon tahallisuuteen tai tuottamuksellisuuteen, Jenni Lehtilä toteaa tiedotteessa.

Asia siirtyy kirjanpitoon liittyvän rikosepäilyn osalta syyteharkintaan lokakuun aikana.

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!