fbqKirjapaljastus: Sedu Koskisen elämällä haastava alku ja karu lapsuus: Ei oppinut koskaan tuntemaan isäänsä! | Seiska
Sedu Koskinen kertoo taustoistaan tuoreessa kirjassa.

Kirjapaljastus: Sedu Koskisen elämällä haastava alku ja karu lapsuus: Ei oppinut koskaan tuntemaan isäänsä!

Uutiset | 04.10.2017 10:35

Liikemies Seppo ”Sedu” Koskisen, 60, tuntevat kaikki, mutta hänen taustoistaan tiedetään vähän. Julkisuuskuvastaan tarkka mies raottaa ensimmäistä kertaa elämänsä esirippua Teemu ”Pastori” Potapoffin kirjoittamassa elämäkerrassa Yön kuningas (Docendo).

Sedu Koskisen villi naisruletti paljastuu elämäkerrassa: iski satoja naisia, mukana julkkiskaunottaria – avautuu kirjassa sukupuolitaudeistaan!

Kirjassa Sedu paljastaa, että hän kasvoi Pälkäneellä isovanhempiensa hoivissa. Jalkapallourasta haaveillut poika syntyi aviottomana lapsena. Hän ei oppinut koskaan tuntemaan isäänsä, ja äitiään Sedu tapasi vain viikonloppuisin. Kolmevuotiaalle Lara-tyttärelleen Sedu on halunnut tarjota paremmat lähtökohdat.

Liikuttunut Sedu Koskinen huokuu isyyden onnea: Olen vaipanvaihtovastuussa!

– Tietenkin toivon, ettei hänen tarvitse kärsiä samoista asioista kuin minä. Kotona pitää olla turvallista. Pikkupoikana jouduin aika usein lähtemään viikonloppuisin karkuun kotoa, kun isoisä veti viinaa, Sedu sanoo.

Väpätystä miljoonista

Ennen vuoden 2008 taantumaa Sedu takoi ravintoloillaan miljoonia. Harva kuitenkaan muistaa, että hän rikastui aivan muilla bisneksillä kuin keskikaljaa myymällä. Sedun ensimmäinen yritys oli teollisuusalalla toiminut Kunnossapito Service, jonka hän myi vuonna 1991 kahdella miljoonalla markalla. Sedun firma oli aikanaan edelläkävijä nykyaikana muodikkaassa ulkoistamisessa.

Sedu julkkisten suosikkiravintolan lopettamisesta: Uutta peliin!

– Muistan edelleen, miten käsi väpätti, kun allekirjoitin kauppapaperit. Oli jännää katsoa pankissa, kuinka paljon sitä rahaa oikein tililtä löytyy. Siinä oli oma fiiliksensä, vaikka se myös haihtui nopeasti, Sedu toteaa.

Yrityskaupoilla saamillaan varoilla Sedu perusti iskelmälaulaja Ressu Redfordin kanssa ensimmäisen ravintolansa Bar 57:n Turkuun. Sen jälkeen kuppiloita on avattu kymmeniä.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!