fbq
Uutiset
01.10.2020 16:29
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan arkisto
Jaana Pelkonen ja Wallu Valpio
Kirjapaljastus: Jaana Pelkonen pelasti Wallu Valpion sormet kesken railakkaan känni-illan!
Uutiset
01.10.2020 16:29
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan arkisto

Kirjailija Mika Lätin kirjoittamassa Minun Tieni -elämäkertakirjassa mediapersoona Wallu Valpio, 47, kertoo suoraan mitään salaamatta vuosistaan viinanhöyryisessä tv-maailmassa ja sen taka-alalla.

Eräs vauhdikas reissu sattui suositun Far Out -tv-ohjelman aikaan, jota Wallu juonsi yhdessä Jaana Pelkosen ja Tuomas Enbusken kanssa. Tämäkin reissu meinasi päättyä ikävästi tuon aikaisen päihdehuuruisen elämän ansiosta.

Lue lisää: Wallu Valpio avautuu uutuuskirjassa huumeista ja raisuista sekoilumaratoneista: "Pulveria oli aina tarjolla"

– Olimme viettämässä Far Out -karonkkaa tuotantokauden päätteeksi Jyrki Sukulan Via-ravintolassa tuotantotiimin kanssa. Luonnollisesti kaikki olivat kännissä, osa enempi osa vähempi. Itse enempi. Illan tohinassa leikkasin käteeni viiltävän haavan. Muina miehinä en ollut haavasta moksiskaan, mutta haavan huomannut Jaana Pelkonen oli eri mieltä sen vaarallisuudesta. Tovin päästä istuimme taksissa Jaanan kanssa matkalla sairaalaan, Wallu muistelee kirjassaan. 

Jaana ja Wallu kuvattuna yhdessä vuoden 2002 Venla-gaalassa.
Jaana ja Wallu kuvattuna yhdessä vuoden 2002 Venla-gaalassa.

Marian sairaalassa selvisi, että juopunut Valpio oli viiltänyt jänteet poikki kolmesta sormestaan. Ilman Jaana Pelkosen toimintaa Wallun käsi olisi paljon huonommassa kunnossa kuin mitä se on tänä päivänä. 

– Jos puristan oikean käteni nyrkkiin, pikkurilli ja nimetön eivät tule samaan aikaan muiden sormien kanssa rivistöön. Joudun vääntämään sormet paikoilleen ja niiden puristusvoima on nolla. Henki säilyi Far Outin karonkassa, mutta paljon alkoholia jäi juomatta. Tämä oli Jaana Pelkosen syytä. Nykyään vaihdamme poskisuudelmat Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksissa, Wallu kertoo kirjassaan.

Lue lisää: Niina jätti tylysti uuden miehen takia - Wallu Valpio puhuu uutuuskirjassa ensi kertaa suunsa puhtaaksi suhteesta ja erosta Niina Backmanin kanssa: "Ei ollut kivaa katsoa lehdestä valokuvia"

Tilaa Seiskan uutiskirje! »