”Keikkaliksoja oli pakko leikata!” Uransa päättävän Frederikin raju tilitys: Jouduin boikottiin!

Uutiset | 01.11.2019 07:32

Yksi aikakausi suomalaista kevyen musiikin historiaa tuli päätökseen, kun ikinuori iskelmäori Ilkka ”Frederik” Sysimetsä, 74, ilmoitti yllättäen lopettavansa uransa.

Toissa viikolla jysäytetty uutispommi on kuitenkin sikäli ennenaikainen, että Reetu nähdään ratsastamassa tanssilavoilla Tsingis Khanilla ja muilla ikivihreillä hiteillään vielä pitkälle ensi vuoteen.

– Puhelimeni alkoi piristä heti lopettamisilmoituksen jälkeen. Keikkaa on myyty jo kesäksi, ja ensi syksynä teen vielä jäähyväiskonsertteja. Sen jälkeen tämä koko paska saa luvan loppua, laulaja lataa Seiskalle.

Lihavina keikkavuosinaan Frederik työskenteli vain kahdeksan kuukautta vuodesta, loput hän lomaili Kanarialla.  – Naamani ei siinä myöskään kulunut samalla lailla kuin nykytähdillä, jotka änkeävät joka perkeleen ohjelmaan.
Lihavina keikkavuosinaan Frederik työskenteli vain kahdeksan kuukautta vuodesta, loput hän lomaili Kanarialla.  – Naamani ei siinä myöskään kulunut samalla lailla kuin nykytähdillä, jotka änkeävät joka perkeleen ohjelmaan. Kuva vuodelta 1990.

 

Lue myös: Frederik lähetti pysäyttävän tiedotteen: Lopettaa uransa! - "Olen joutunut koneiston hampaisiin"

Jouduin boikottiin

Vuonna 1970 läpimurtonsa tehneen Frederikin lopettamispäätös kypsyi hiljalleen, kun hän huomasi, etteivät kysyntä ja tarjonta enää kohtaa.

– Keikkaliksoja oli pakko leikata, kun ei enää ollut kysyntää. Keikoillani on edelleen hyvä meininki ja yleisö tykkää, mutta muualla musiikkiani ei enää kuule missään.

Takavuosien keikkaliksat ovat mennyttä aikaa. – Viime vuonna en tienannut kuin enää 40 000 euroa, Reetu manaa. Kuva vuodelta 1990.
Takavuosien keikkaliksat ovat mennyttä aikaa. – Viime vuonna en tienannut kuin enää 40 000 euroa, Reetu manaa. Kuva vuodelta 1990.

 

Lue myös: Laulaja Frederikin, 74, raju putkatilitys: virui sellissä kaksi vuorokautta karuissa olosuhteissa – ”P**keleen kuuma ja pieni koppi!”

Reetu kokeekin joutuneensa vuosien saatossa soittolistojen boikottiin.

– Olen tehnyt urani aikana iskelmää, diskoa, humppaa, rokkia, romantiikkamusaa ja jumalauta ihan mitä vaan. Minulta on ilmestynyt 36 levyä tai älppäriä, jotka ovat myyneet hyvin. Ja silti minua boikotoidaan!

 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!