fbq
Uutiset
17.10.2019 09:54
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan toimitus
Frederik
Frederik lähetti pysäyttävän tiedotteen: Lopettaa uransa! - "Olen joutunut koneiston hampaisiin"
Uutiset
17.10.2019 09:54
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan toimitus

Laulajakonkari Frederik eli Ilkka Sysimetsä, 74, yllätti suomalaismedian torstaiaamuna pysäyttävällä tiedotteella. Frederik ilmoitti sähköpostitiedotteessa lopettavansa uransa.

Urallaan ennätykselliset yli 500 biisiä, 36 albumia, 16 kultalevyä ja viisi timanttilevyä aikaan saanut Frederik ilmoitti, että hän järjestää jäähyväiskiertueen ensi syksynä ja vuoden 2020 aikana hänestä julkaistaan myös kirja. Myös Frederikin elämästä kertova elokuva on tiedotteen mukaan käsikirjoitusvaiheessa.

Lue myös: Jösses, mitä menoa! Frederik mukana superseksikkäällä videolla, josta ei silikonia puutu – poliisitkin saapuivat kuvauspaikalle!

Torstaina julkaistiin puolestaan uusi Juodaan ja painitaan -kappale, joka tiedotteen perusteella jää hyvin todennäköisesti laulajalegendan viimeiseksi musiikkijulkaisuksi.

- Kuten tänään julkaistussa Juodaan ja painitaan -singlessä todetaan: nyt onkin syytä kiittää ja aloittaa juhliminen ja painiminen, Frederik sanoo tiedotteessa.

- Kyseessä on Jonne Aaronin hauska sävellys sanoineen, ja me väännettiin tätä biisiä kahdeksan kuukautta Jonnen kanssa. Iso kiitos hänelle kärsivällisyydestä. Jonne on lahjakkaimpia tämän hetken säveltäjiä maassamme. 

Lue myös: ”Välillämme kipinöi erotiikka!” Frederik myöntää pommittaneensa varattua missikaunotarta viesteillä – ”Yksipuolista rakkautta ensisilmäyksellä!”

Frederikin esiintyjäura alkoi jo 1960-luvulla ja vuosien varrella hän on levyttänyt lukuisia ikivihreitä junttidiskokappaleita, kuten Titanic, Volga, Kolmekymppinen sekä Tsingis Khan.

- Tuntuu siltä, että olen joutunut monen muun jo iäkkäämmän artistin lailla 'koneiston hampaisiin', mutta silti läpi vuosien olen saanut olla etuoikeutettu siten, että omat kuulijat ja fanit eivät ole koskaan minua hylänneet. Haluankin lähettää rakkautta heille kaikille. Kiitos, Frederik kertoo tiedotteessa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »