Uutiset

Kampin ampuminen: Syyttäjän mukaan kyse oli kolmesta murhan yrityksestä - taustalla sukuriidat

25.11.2019 15:09

Heinäkuun 23. päivä suomalaisia järkytti Helsingin Kampissa keskellä iltapäiväruuhkaa tapahtunut ampumavälikohtaus. Nyt jutun esitutkinta on valmistunut ja syyttäjä on nostanut epäiltyä vastaan syytteen kolmesta murhan yrityksestä, sekä vähäisimmistä rikoksista, kuten ampuma-aserikosta ja liikenneturvallisuuden vaarantamista. 

Pääsyytetty on ulkomaalaistaustainen yrittäjä, joka on ollut vangittuna heinäkuusta alkanen. Syytekirjelmä avaa kohtalokkaan päivän tapahtumia.

Kampin ampuminen: Tällainen on kolmesta murhan yrityksestä epäillyn miehen firma

Kahta ihmistä ammuttiin Helsingin Kampissa - 32-vuotiasta miestä epäillään kolmesta murhan yrityksestä

Kyseisenä tiistaina Helsingin Ruoholahdessa eräällä työmaalla oli puhjennut tappelu. Sen seurauksena murhan yrityksistä epäilty mies sai vertavuotavan haavan päähänsä. Tappelun toinen osapuoli selvisi vähemmällä, mutta tuli työnnetyksi pää edellä päin näyteikkunaa. 

Katuammuskelu

Iltapäivällä, noin kello 16, seurasi toinen näytös. Epäilty oli ajanut pakettiautoa ja törmännyt tahallaan Toyota-merkkiseen henkilöautoon Ruoholahdenkadulla Kampissa. Kun Toyota oli törmäyksen seurauksena pysähtynyt, nousi epäilty autosta pistooli kädessään. Kaksi Toyotassa olleista miehistä lähti pakoon, jolloin epäilty ampui ainakin kaksi laukausta pakoon juosseita miehiä kohti. Toiseen pakenijaan osunut luoti aiheutti tehohoitoa vaatineen ampumahaavan.

Henkilöautoon jäänyt mies, tajuttuaan mitä oli tapahtunut, yritti piiloutua Toyotan takapenkille. Sitten pamahti laukaus, joka osui auton takakonttiin. Sitten epäilty tuli autolle, potkaisi auton auki jääneen etuoven kiinni ja ampui lähietäisyydeltä takapenkillä maannutta miestä. Luoti osui pakaraan. Sitten epäilty oli avannut takaoven ja lyönyt veitsellä uhria reiteen. Uhri oli sama mies, jonka kanssa pääepäilty oli tapellut aiemmin päivällä rakennustyömaalla.

Kaikkiaan ase laukesi, keskellä ruuhka-aikaa Helsingin keskustassa, ainakin neljästi. Ammuskelu aiheutti paitsi uhreille, niin myös sivullisille, hengenvaaran. Tekojen motiivi liityy sukuriitoihin, joita oli aiemmin selvitelty väkivallalla. Tappelu rakennustyömaalla oli yksi välikohtaus vihanpidon sarjassa. 

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!