fbq
Uutiset
03.05.2019 19:05
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Eva-Liisa Orupöld
Jussi Rainio
Jussi Rainio avoimena viinanhuuruisesta elämästään - Lapin kiertue oli päättyä kohtalokkaasti: "Tulin kolmen sairaalan kautta Turun yliopistolliseen keskussairaalaan!"
Uutiset
03.05.2019 19:05
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Eva-Liisa Orupöld

Neon 2 -solisti Jussi Rainio muisteli Seiskan Pinnan alla -podcastin haastattelussa railakkaita ja kosteita vuosiaan. Hän muistaa alkoholin tulleen mukaan kuvioihin hänen tyttärensä ollessa 7-vuotias. Jussin tytär on nyt aikuinen.

- Silloin lähdin radalle joka viikonloppu. Minulle tuli huono omatunto, koska tyttäreni äiti oli töissä ravintolassa, ja hän oli usein viikonloput töissä. Laitoin tyttäreni hyvin usein yökylään, ja olen miettinyt sitä asiaa vuosikaudet. Asiat olisi voinut hoitaa paljon paremmin, Jussi kertoi.

Muusikon tytär ei ole syyllistänyt isäänsä tapahtuneesta.

- Hänen mielestään oli jännittävää mennä yöksi mummille tai kaverille.

Kuuntele Jussin podcast-haastattelu kokonaisuudessaan Spotifyssa:

 

Alkoholia ennen keikkoja

Jussi on kiertänyt ympäri Suomea Neon 2:n sekä myös Rainio Bros -yhtyeensä kanssa. Alkoholi tuli mukaan kuvioihin etenkin Rainio Brosin kiertueilla kymmenisen vuotta sitten.

- Alussa otimme yhdet väkevät paukut ennen keikkaa, koska se laukaisi pahimmat paineet ja vapautti hieman. Mopo saattaa lähteä keulimaan helposti, ja annosten määrä alkoi kasvaa. Enää ei juotu hieman ennen keikkaa, vaan se saatettiin aloittaa jo pari tuntia aikaisemmin. Jossain vaiheessa siinä meni koko iltapäivä. Juominen alkoi häiritä varsinaista suoritusta, eikä se vienytkään paineita ja parantanut ulosantia vaan alkoi jarruttaa sitä. Rainio Brosin aikana oli muutamia keikkoja, joissa lavalla nähtiin melko väsyneitä artisteja.

Eräs Lapin-kiertue päättyi Jussin osalta sairaalaan.

- Teimme pitkiä kiertueita, ja olimme etenkin Lapissa pitkiä aikoja kerralla. Eräältä sellaiselta reissulta tulin kolmen sairaalan kautta Turun yliopistolliseen keskussairaalaan, ja olin siellä kuukauden.

Lue myös: Neon 2 -solisi Jussi Rainio avoimena lapsuudestaan – isä joi ja hajotti perheen: "Meille sanottiin että äiti kuoli.."

Ei viihdy ravintoloissa

Haimatulehduksesta selvittyään Jussi päätti ottaa elämänsä ohjat käsiinsä. Nyt hän nauttii elämästään ilman alkoholia. Jussi ei kaipaa ravintoloihin ja niiden alkoholinhuuruiseen maailmaan.

- Se, että lähtee ravintolamiljööseen selvin päin, on sama kuin menisi jääkiekkokaukaloon ilman mailaa tai jalkapallokentälle ilman palloa. Silloin vain ajattelee: ”Mitä minä teen täällä?!” Tunnen ihmisiä, jotka pystyvät hyvin olemaan juovien ihmisten ympärillä ja juhlimaan jopa rajummin kuin muut, mutta minä en saa siitä yhtään mitään.

Jussi kertoi, että kännissä olevien kanssa keskustelu on sama kuin puhuisi pienen lapsen kanssa.

- Kyse on annostelusta. Jos ihmiset ovat liian humalassa, he ovat hyvin rasittavia – jopa ärsyttäviä. Jos ihmiset ovat hauskassa pienessä hiprakassa, heidän kanssaan on mukava olla.

Kuuntele Jussin podcast-haastattelu kokonaisuudessaan Youtubessa: