Harri Syrjänen avaa uuden ravintolan.

Julkkiskokki Harri Syrjänen palaa ravintola-alalle: tältä näyttää uusi Hampton Bay -rantaravintola – työvoimapula yllätti!

07.04.2018 13:07

Harri Syrjänen, 48, nousi jo vuosituhannen vaihteessa julkisuuteen MTV3:n suositussa Kokkisota-ohjelmassa, johon hän palasi takaisin viime syksynä.

Nyt soppamies tekee paluun myös suomalaiseen ravintolamaailmaan. Helsingin Hietalahdentorin laidalle, aivan merenrantaan aukeaa vapun tienoilla uusi bistrotyyppinen ravintola Hampton Bay.

– En ole vuosiin ollut mukana ravintolabisneksessä. Olin aikoinani G.W. Sundmansilla, ja myöhemmin Kiasman ravintolassa, mutta siellä asiakkaat eivät halunneet syödä ruokaa vaan nauttia nykytaiteesta.

Lue myös: Harri Syrjänen muistelee ikimuistoista Kokkisota-jaksoa - Andy McCoyn hampaat hirvittivät: ”Sen jälkeen teki mieli juoda pullollinen käsidesiä!”

Lusikat monessa sopassa

Harri ansaitsee elantonsa eräänlaisena ruoka-alan freelancerina. Tv-ohjelmien lisäksi hän on kirjoittanut niin ruokakirjoja kuin drinkkioppaita. Onpa häneltä ilmestynyt myös nimikkokirja Soppamies.

Muun muassa Rymy-Eetun ja Storyvillen ravintoloitsija Tarja Palomäki (kesk.) laajentaa yritystään merenrantaan yhdessä Harri Syrjäsen ja ravintolapäällikkö Maikku Piiparisen kanssa.
Muun muassa Rymy-Eetun ja Storyvillen ravintoloitsija Tarja Palomäki (kesk.) laajentaa yritystään merenrantaan yhdessä Harri Syrjäsen ja ravintolapäällikkö Maikku Piiparisen kanssa.

Harri on muun muassa osakkaana Arnolds-kahvilaketjussa, stailaa ruokakuvauksia ja -mainoksia, konsultoi yrityksiä sekä tietysti järjestää halukkaille kokkikouluja.

Lue myös: Harri Syrjäsen ja Pauliina-rakkaan outo suhdesoppa: kolmiodraama!

Asiakkaan ehdoilla

Vaikka uusi rantaravintola onkin vain yksi Harrin projekteista, hän aikoo olla mukana sen arjessa viikoittain.

Ravintolassa on sata paikkaa, terasseille mahtuu jopa 300 asiakasta. Sääkään ei estä kesäisin ulkoruokintaa, sillä osa bistron terasseista suojataan sateelta ja tuulelta suuren maailman tapaan.

– Menu on mietitty tiimissä viikonloppubrunsseja myöten. Koska olemme aivan rannassa, on tarjolla runsaasti kalaa eri muodoissa. Totta kai listalta löytyy lihaa ja kasviksiakin. Meillä mennään asiakkaan ehdoilla. Jos hän haluaa pihvinsä ilman viiniä, hän saa sen.

– Tai jos asiakas haluaa drinkkinsä ilman pihviä, on sekin erittäin suotavaa, salipuolesta vastaava ravintolapäällikkö Maikku Piiparinen jatkaa.

Harri innostui ravintolan sijainnista kuultuaan, että sinne saa oman veneenkin ankkuriin.
Harri innostui ravintolan sijainnista kuultuaan, että sinne saa oman veneenkin ankkuriin.

Lue myös: Tanssitähti Harri Syrjänen osti yli 60 000 euron ökyauton - kuvat!

Ikuinen työvoimapula

Harri kumppaneineen harmittelee vaikeinta asiaa uuden ravintolan perustamisessa. Se ei yllättäen liity byrokratiaan.

– Keittiöön on todella vaikea saada työntekijöitä. Työvoimapula alkoi jo 1980-luvulla. Olisihan se hienoa, että voisin jo tässä keittiön rakennusvaiheessa ideoida oman keittiötiimin kanssa, Harri kertoo.

– Laita siihen juttuun, että nyt kannattaa laittaa Harrille työhakemus vetämään, omistaja Tarja Palomäki vinkkaa.

Lue myös: Tv-kokki Harri Syrjänen: Sylitanssit ovat tulleet tilaamatta!

Teksti: Anne Pennanen
Kuvat: Pasi Murto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!