fbqJanna Hurmerinnan halloween-asu aiheutti paheksuntaa - julkaisi pitkän pahoitteluviestin: "Tiedostan asuni ongelmallisuuden" | Seiska
Uutiset
02.11.2020 13:10
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
Janna Hurmerinta
Janna Hurmerinnan halloween-asu aiheutti paheksuntaa - julkaisi pitkän pahoitteluviestin: "Tiedostan asuni ongelmallisuuden"
Uutiset
02.11.2020 13:10
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Laulaja Janna Hurmerinta, 38, pukeutui halloweenina asuun, joka herätti ihastelun lisäksi paheksuntaa. Janna julkaisi Instagram-tilillään kuvan, jossa hän hymyilee iloisesti beigeen hapsumekkoon pukeutuneena.

Happy halloween. Pocahontas, tiikeri ja pelle, Janna kirjoitti kuvatekstiksi.

Jannan Instagram-seuraajat kehuivat kuvaa ja julkaisivat paljon sydämiä julkaisun kommenttikenttään. Mukaan mahtui kuitenkin myös kommentteja, joissa asuvalintaa kummasteltiin.

Pocahontas oli alaikäinen tyttö, joka joutui ihmiskaupan uhriksi. Kulttuuri ei ole asu.

Suosittelen tutustumaan mitä on kulttuurinen omiminen ja kuinka sillä yhä pidetään yllä sortavia rakenteita. Kulttuuri ei ole naamiaispuku.

Lue myös: Ihanat äidit! Jenni Banerjee ja Janna Hurmerinta juhlivat ensimmäistä äitienpäiväänsä - herkät kuvat!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Janna (@janna) on

Janna ottikin asioista selvää ja julkaisi asian tiimoilta pitkän päivityksen.

- Pukeuduin Halloweenina rakastamakseni Pocahontakseksi, asuun jonka taustaa en tuntenut. Tiedostan nyt asuni ongelmallisuuden. Pienestä tytöstä lähtien olen ihaillut Pocahontasta ja muistan sanoneeni äidilleni että haluaisin isona olla kuin hän, kaunis, vahva ja rohkea. Kuitenkin tähän päivään asti olen ollut täysin tietämätön Pocahontaksen oikeasta tarinasta. Se on erittäin traaginen ja sydäntäsärkevä, eikä se Disneyn kertoma onnellinen rakkaustarina, Janna kirjoittaa.

Ymmärrän myös kulttuurillisen omimisen ongelmat alkuperäiskansojen historian syrjinnän ja seksualisoinnin kannalta. Heidän asunsa ovat heille pyhiä ja heidän käytettäväkseen, ei naamiaiskauppojen myytäväksi. Se on väärin että niitä kopioidaan ja niistä hyödytään rahallisesti.

 

Janna kuitenkin puolustautuu ja kertoo, ettei asua ole ostettu vaateliikkeestä.

Mekko joka minulla kuvassa oli, on äitini vanha esiintymisasu, jonka mummini ompeli. Äiti piti asua festarikeikoilla 80-luvun puolivälissä ja olen iloinen siitä, että se on säilynyt tähän päivään asti ja saa minun päälläni uusiokäyttöä, myös muulloin kuin halloweenina, eikä kukaan hyödy siitä rahallisesti.

Lue koko kirjoitus Jannan omalta Instagram-tililtä.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Janna (@janna) on

Lue myös: Räppäri Junosta jälleen isä - ex-vaimo Janna Hurmerinta onnittelee sydämellisesti!