Ilkka Vainio

Ilkka Vainio kyllästyi riitelemään – luopui Kari Tapion riipuksesta: "Kulkekoon kantaja rohkeana – eikä niin miten pelokkaat pirut kirkuu!"

17.12.2018 10:52

Muusikko Ilkka Vainio paljasti Facebook-kirjoituksessaan luopuneensa Kari Tapion suunnittelemasta ristikorusta viime viikkoisen kohun takia. Ilkka ajautui riitaan Kari Tapion pojan Joona Jalkasen kanssa.

TAUSTAA: Kari Tapion poika Joona Jalkanen tuohtui Ilkka Vainiolle isänsä ristikorun "väärinkäytöstä" - Ile kertoo oman mielipiteensä: "Joku kommentoi, että olisin repinyt korun kuolleelta Karilta"

- Ystävyytemme Kari Tapion kanssa on kultaakin kalliimpaa ja olen ylpeä että voin luovuttaa kultaisen Ystävän Ristin toisen polven Taiteilija Jani Jalkaselle. Kun ystäväni lensi yläkertaan, sain ristin Piialta ja Joonalta samettisessa Karin piippukotelossa. Karin kanssa sopimus oli selkeä kättä päälle ja platinarahaa, että kun toinen lähtee taivaaseen niin toinen jää tänne päivystämään ystävän risti kaulassa, Ilkka kirjoitti.

- Sopimus oli, kun kuolen niin risti siirtyy Jani Jalkaselle. Sillä ehdolla suostuin ottamaan ristin joka tuntui aluksi liian pramealta, mutta kaikkeen tottuu, mutta ei ystävän taivaaseen lähtöön, hän jatkoi.

Lue myös: Ilkka Vainio ei halunnut, että Kari Tapion ristikorua kaupataan Palsanmäen huutokaupassa – Joona Jalkanen: ”Ile olisit itse halunnut Palsanmäen paikalle”

 

"Tämä olkoon ennakkolahjani Janille"

Ilkka palauttaa ristikorun samassa samettiarkussa, jossa hän sen itse sai.

- Kari toivoi, että teen Janin kanssa yhteistyötä. No sekin on toteutunut. Ystävän Risti palaa ystävältä kotiin 'samettiarkussa' missä se lähtikin. Kasvaen kahden olympiadin aikana koko kansan Ystävän Ristiksi. Tämä olkoon oikeudenmukainen ennakkolahja Janille, koska olen elossa sen itse luovuttamassa. Tämä on myös minulle lahja, kun Jani Jalkanen ottaa ristin vastaan, joka kuuluu testamentissani hänelle.

Muusikko päätti puheenvuoronsa jokseenkin piikittelevään sävyyn.

- Tämä olkoon iloinen asia myös Karin ja Piian pojille manageri Joona Jalkaselle ja muusikko Jiri Jalkaselle, sillä Ystävän Risti on saapunut sukuun. Ja kulkekoon kantaja rohkeana ja uskaltaen elää miten sydän sanoo, eikä niin miten pelokkaat pirut kirkuu.

Teksti: Antero Alhonen
Kuvat: Timo Korhonen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!