Ilkka Vainio

Kari Tapion poika Joona Jalkanen tuohtui Ilkka Vainiolle isänsä ristikorun "väärinkäytöstä" - Ile kertoo oman mielipiteensä: "Joku kommentoi, että olisin repinyt korun kuolleelta Karilta"

10.12.2018 12:36

Edesmenneen laulaja Kari Tapion poika Joona Jalkanen kirjoitti eilen sunnuntaina (9.12.) artisti- ohjelmatoimisto J. Jalkanen Oy:n Facebook-seinälle viestin, joka oli osoitettu kansantaitelija Ilkka Vainiolle. Hän pyysi, että Ile kantaisi hänen isänsä suunnittelemaa ristikorua arvokkaasti.

Kyseessä on koru, jonka Ilkka sanojensa mukaan sai Karin kuoleman jälkeen sopimuksen seurauksena. 

- Hei, Ilkka Vainio, toisen polven taiteilija mainio. Kannat isäni Kari Tapion suunnittelemaa kultaristiä kaulassa. Käyt kirkoissa keikoilla kertomassa tarinoita ikuisesta ystävyydestä. Ei ole tyylikästä toimintaa sinulta istua alasti vessanpöntöllä julkisesti laulamassa Paperihattua Karin pyhä risti kaulassa. Tai olla pornahtavissa joulupukkiasuissa lehtien kuvissa, Joona kirjoittaa. 

- Risti, jota nyt kannat ei ole rehvasteluiden tuote. Se on pyhä esine. Risti ei ole sinun, vaan se on edelleenkin Jalkasten perikunnan omaisuutta. Tarinoita, joita kerrot rististä julkisuudessa, ei ole koko totuus. Jos aiot kantaa ristiä vielä jonkun aikaa, kanna ristiä arvokkaasti, älä irvokkaasti. Kari Tapion tyyliin, Joona jatkaa kirjoituksessaan.

 
Seiska tavoitti Joonan. Hän ei kuitenkaan halunnut kommentoida asiaa enempää, vaan antaa pölyn laskeutua rauhassa. 

Väitteitä 

Ilkka "Ile" Vainio oli kuitenkin suostuvainen kertomaan oman näkökulmansa asiaan. Pitkän linjan muusikko kertoo saaneensa korun kaksi viikkoa sen jälkeen, kun Kari Tapio oli haudattu. Hän menehtyi 7. joulukuuta vuonna 2010. 
 
Korun Ilelle oli antanut Karin vuonna 2015 menehtynyt vaimo Brita "Pia" Viheriävaara. Ilen sanojen mukaan hän ei ollut suostunut ottamaan ensin korua vastaan, kunnes myöntyi. 
 
- Facebook-päivityksen jälkeen joku oli kommentoinut, että olisin repinyt korun kuolleen Kari Tapion kaulasta. Enhän minä nyt sellaista herranjumala tekisi! Hän oli rakas ystäväni, Ile toteaa Seiskalle. 
 
Ile on testamentannut korun jo eteenpäin. 
 
- Sitten kun minä menen taivaaseen, korun saa Karin poika Jani Jalkanen, jonka kanssa olemme keikkaileetkin Ystävän risti -kiertueella.
 
- Karin ristiriipuksen ketju jäi Pialle, joten ostin tähän itse uuden ketjun, jonka saa oma poikani sitten, kun minun aikani on lähteä, Ile toteaa. 
Joona
Joona

 

Sopimus

Karilla ja Ilellä oli ollut sopimus: se kumpi lähtee ensin kantaa loppuelämänsä toisen suunnittelemaa korua. Ilen suunnittelema ristikoru on tallessa hänen kotonaan rasiassa, joka tuli Karin perintökorun mukana. 

- Tämä koru kulkee mukanani, missä ikinä liikunkin. Olin sitten jurrissa taikka selvinpäin. Tästä korusta on yhtäkkiä tullut kuin Taru sormusten herrasta -elokuvan sormus ja minä olen se Klonkku, Ile jatkaa naurahtaen. 

Kari ja Ile olivat hyviä ystäviä, ja he tekivät 20 vuoden mittaisen yhteistyönsä aikana peräti 220 laulua yhdessä. 

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti: Jasmin Määttä
Kuvat: Kari Pekonen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!