fbq
Uutiset
18.10.2018 14:03
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Ari Lahti
Heidi Foxell
Hyvinkäällä haavoittunut poliisi Heidi Foxell paljastaa uutuuskirjassa: suunnitteli jo itsemurhansa - ”Ajatus alkoi tuntua luovuttamiselta!”
Uutiset
18.10.2018 14:03
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Ari Lahti

Hyvinkään ammuskelussa vakavasti haavoittunut Heidi Foxell elämästä on julkaistu tänään (18.10.) kirja. 

Teemu ”Pastori” Potapoffin elämäkerta Luodinkestävä on harvinaisen avoin kuvaus nuorena poliisikokelaana ammutun naisen elämästä.

Hyvinkään tragedian jälkeen Heidistä on muodostunut taistelijan ja selviytyjän perikuva. Kirjassa hän kuitenkin myöntää, että luovuttaminen on käynyt mielessä monta kertaa.

LUE LISÄÄ: HYVINKÄÄN AMMUSKELUSSA HAAVOITTUNUT HEIDI FOXELL OLI LÄHELLÄ KUOLLA VIIME KEVÄÄNÄ: ”EN YMMÄRTÄNYT MENNÄ AJOISSA HOITOON!”

Kipein asia Heidille on ollut hoitovirhe, joka vei hänet loppuiäksi pyörätuoliin. 

Hänet oli nukutettu rutiininomaisessa tähystysleikkauksessa vain kevyeen uneen. Sen seurauksena Heidi oksensi suunsa täyteen ja veti nesteet keuhkoihinsa. Lopputulos oli selkäydinvaurio.

– Hoitovirhe on ollut minulle paljon vaikeampi asia kuin ampuminen. Jotenkin se tuntui vain niin väärältä. Olin vain päivää aiemmin ottanut ensimmäisiä kunnollisia askeleita. Sitten minulla ei ollut enää jalkoja. Se pettymys, tuska ja kauhea vihantunne siitä, että kaiken tämän jälkeen mokataan näin yksinkertaisessa jutussa, on aivan uskomaton, Heidi tilittää Seiskalle. 

– Käyn asiaa edelleen läpi psykologin kanssa. Se on ollut pahinta, ettei minulta ole koskaan pyydetty anteeksi. Kun pääsin irti hengityskoneesta, kysyin, kuka lääkäri siellä oli ollut. Vastattiin, ettei tässä syyttely auta. En hymyillyt sen jälkeen moneen kuukauteen.

Itsemurha-ajatuksia ja lääkeriippuvuutta

Heidi puhuu kirjassa rohkeasti siitä, kuinka huonossa kunnossa hän on ollut myös henkisesti. 

Kesällä 2017 hän suunnitteli jopa itsemurhaa. Heidi pohti, kuinka hän ottaisi yliannoksen lääkkeitä, hukuttautuisi Vantaanjokeen tai vetäisi ranteensa auki.

– Ajatus siitä, että olisin tehnyt itselleni jotain, alkoi tuntua luovuttamiselta. Ajattelin, että jos tekisin niin, pettäisin kaikki, jotka ovat pitäneet minua tsempparina. En voisi tehdä niin myöskään äidilleni, että hän löytäisi minut kotoa ranteet auki, Heidi miettii vakavana.

Heidi Foxell katsoo valokuvia.
Heidillä on runsaasti rakkaita muistoja elämästään ja urastaan jalkapallomaalivahtina ennen Hyvinkään ammuskelua. Kuvia ihmettelemässä on myös Heidin Nox-koira.

 

Hän ei myöskään säästele itseään puhuessaan lääkeriippuvuudestaan. Vaikka Heidi on kärsinyt valtavista hermokivuista, hän kertoo kirjassa pitäneensä itseään jopa narkomaanina.

– Se on asia, josta en ole ylpeä. Minulla on edelleen sellaisia lääkkeitä, joista on todella vaikeaa päästä irti. Kun niitä vähennetään, joudun paniikkiin ja vingun lisää. Se ärsyttää, etten ole henkisesti riittävän vahva pääsemään niistä irti. 
 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »