Uutiset

Huuhkaja-maalivahti Lukas Hradecky häikäisee huippupalkalla saksalaisessa suurseurassa – ”Huumorini tuntuu uppoavan heihin!”

22.11.2019 17:03

Maalivahti Lukas Hradecky seisoi puolustuksen viimeisenä lukkona Suomen jalkapallomaajoukkueen saavuttaessa EM-lopputurnauspaikan.

Lukas näki päivänvalon syksyllä 1989 Bratislavassa, silloisessa Tšekkoslovakiassa. Puolitoista vuotta myöhemmin Hradeckyt muuttivat Suomeen.

Lue lisää: Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky nuoruusvuosistaan Turussa: Pihapelejä ja tyttöjahtia!

Matemaattisesti lahjakas Luka oli pikkupoikana myös kova poika piirtelemään. Aluksi hän haaveilikin jostain aivan muusta kuin jalkapallotähteydestä.

– Tykkäsin piirrellä busseja ja ratikoita, niitä olisin varmaankin tykännyt ajella. Mutta kun myöhemmin sain ensimmäisen akatemiasopimukseni, palo jalkapalloon oli niin suuri, että sen jälkeen halusin vain futaajaksi.

Tie kasvattiseura TPS:n edustukseen oli kuitenkin tukossa. Veikkausliigassa turkulaisten maalinsuulle oli poikkeuksellisen nimekästä tunkua – kiitos Jukka Lehtovaaran ja Henrik Moisanderin. Niinpä 19-vuotias Luke teki kovan peliliikkeen ja häipyi Tanskaan.

Lue myös: Paljastava video Huuhkajat-tähtien villistä bileillasta karaokessa: halailua ja hurmoksellista huutolaulua - katso vain Seiskassa!

Kippis EM-kisoille! Kertaalleen Saksan Bundesliigan parhaaksi maalivahdiksi arvostettu Lukas Hradecky torjui Huuhkajat historiallisesti arvokisoihin.
Kippis EM-kisoille! Kertaalleen Saksan Bundesliigan parhaaksi maalivahdiksi arvostettu Lukas Hradecky torjui Huuhkajat historiallisesti arvokisoihin.

Mukava makkaramaa

Kovat oppivuodet Esbjergissä ja Brøndbyssä marinoivat Luken timanttiselle tasolle. Seurasi odotettu siirto Saksan Bundesliigaan, jossa suomalainen huipensi kolmevuotisen Frankfurtin-keikkansa makkaramaan cup-mestaruuteen.

Se oli niin kova temppu, että suomalainen valittiin koko Bundesliigan parhaaksi maalivahdiksi. Nyt hän häikäisee huippuliksalla suurseura Bayer Leverkusenissa, jonka riveissä hän on päässyt maistamaan myös himoitsemaansa Mestarien liigaa.

– Viihdyn Saksassa helvetin hyvin! Siellä kaikki toimii, huumorini tuntuu uppoavan heihin eikä Suomeenkaan lennä kuin pari tuntia. Ja kyllähän se muutenkin maistuu olutmiehelle!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!