fbq
Uutiset
13.12.2017 17:33
Teksti: Mariama BAH|Kuvat: Seiskan toimitus
Danita Westphal
Heikki Lampelan ex-rakas Danita Westphal lataa täyslaidallisen ”överiksi” menneestä #metoo-kampanjasta: "On tärkeämpiäkin aiheita!"
Uutiset
13.12.2017 17:33
Teksti: Mariama BAH|Kuvat: Seiskan toimitus

Erityisesti sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin ihmisiä tavoittaneessa #metoo-kampanjassa halutaan kiinnittää huomiota seksuaaliseen häirintään.

Asianajaja Heikki Lampelan ex-naisystävänä tunnettu kiinteistövälittäjä Danita Westphal kertoo nyt omalla Facebook-seinällään, että hän alkaa olla kyllästynyt koko kampanjaan. 

Alkaa jo tulla joka tuutista ja korvista ulos koko #metoo-kampanjan hurmoshenki. Vähän överiksi mennyt sekin. Anteeksi nyt vaan. Jos yhtä suurella tarmolla ja antaumuksella paneuduttaisiin Eduskunnassakin säätämään kovemmat rangaistukset ja tuomiot ihan todella vakavissa asioissa, kuten lasten ja naisten raiskauksissa, kuin nyt paneudutaan näihin rääkymisiin miesten silmän iskuista, tökeröistä vitseistä ja taputteluista, niin tämä maa ja koko maailma olisi paljon turvallisempi paikka elää, Danita aloittaa. 

LUE MYÖS: Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen vähättelee #MeToo-kampanjaa "pelkäksi hömpäksi" - ei välitä seksuaalisesta häirinnästä: ”Eihän siitä jälkeä jää!”

Vaaleaverikön mukaan ihmisten on helpompi tarttua ”somehömppään”, kun samalla jopa kuolemaa aiheuttavat väkivaltaongelmat saavat jäädä unholaan. Danita antaa pitkässä avautumisessaan ymmärtää, että ainakin osa miesten aiheuttamasta seksuaalisesta häirinnästä on yksinkertaisesti hölmöilyä.

Itse en koko kampanjaan osallistunut, koska en muutenkaan osallistu mihinkään joukkohysterioihin. Se ei tarkoita, ettenkö olisi minäkin kaikenlaista kokenut. Luulenpa että heillä, jotka ovat oikeasti isompia rikoksia kokeneet, ei ole intressejä enää lähteä parkumaan ukkojen tökeröistä huomionosoituksista some-kampanjoissa. Kun ei niitä kaikkia miehen huomionosoituksia pahalla ole tehty, vaan monen miehenkin toiminta on silkkaa ajattelemattomuutta, innokkuutta ja ymmärtämättömyyttä eli hölmöilyä.

LUE: Ruotsin yleisurheilutähden Moa Hjelmerin, 27, sokkipaljastus: joukkuekaveri raiskasi Helsingissä Suomi-Ruotsi-ottelun jälkeen!

Uranainen kertoo itkunauru-hymiön siivittämänä, että on itsekin kuitannut pepun taputtelut samalla mitalla. 

Itse olen sellaiset kuitannut huumorilla, sanonut ei ja jatkanut eteenpäin. Kerran taisin nuorempana läppäistä työkaveriukkoa samalla mitalla takaisin pakaralle, kuin mitä tämä itseäni oli kopiohuoneessa pyllylle läppäissyt. Huumorilla selviytymistä kai sekin. Todella vakavat asiat, kuten raiskaukset painetaan sen sijaan meillä oikeuslaitoksissakin melko villaisella ja päästetään erittäin lievillä tuomioilla verrattuna moneen muuhun maahan, jossa tulee yli 10 vuoden kakku.

LUE LISÄÄ: Iida Ketola joutui seksuaalisen ahdistelun uhriksi: sai rivoja masturbointivideoita - suora viesti ahdistelijalle!

Lopuksi Danita kertoo, että näkisi mieluummin enemmän halauksia, pusuja, iloa, svengiä ja pilkettä ihmisten välisissä kanssakäymisissä. 

Mieluummin enemmän haleja ja pusuja toisillemme, iloa, svengiä ja pilkettä yhteiseen kanssakäymiseen, kuin kaiken kieltämistä ja tunteiden patoutumista. Tällainen jännitteisyys, kyräily, uuspuritaanisuus ja sukupuolten välisen pelon ja vihan lietsonta yhteiskunnassa kasvattaa ainoastaan erittäin vakavan tason väkivallan pulpahtelua pinnan alta. Esimerkkinä järkyttävä Keravan 16-vuotiaan tytön surma. Tekijällä oli useita lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia ja muitakin rikoksia takana, mutta olipahan selvinnyt kaikesta vain ehdonalaisella. Paipai ja paijausta päähän. Vapaalla jalalla heiluessaan lopputulos oli sitten surullinen. Fokus oikeisiin asioihin ja vähempi paasaus asioista, jotka eivät uhkaa ihmishenkiä. Ja juu juu tiedän, että joku nyt sanoo, että on ihan oikea ja kauhea ongelma naisiin kohdistuva huomiointi ja häirintä. No niin se on. Sillä osaa huomioidaan väärällä tavalla enemmän ja toisia sitten vähemmän. Silti pieni murhe verrattuna oikeasti fyysistä terveyttä ja henkeä uhkaaviin rikoksiin.