Hyppää pääsisältöön
Moa Hjelmer

Ruotsin yleisurheilutähden Moa Hjelmerin, 27, sokkipaljastus: joukkuekaveri raiskasi Helsingissä Suomi-Ruotsi-ottelun jälkeen!

Helsingin yleisurheilun EM-kisoissa Euroopan mestaruuden 400 metrin juoksussa voittanut Moa Hjelmer on tehnyt sosiaalisessa mediassa sokkipaljastuksen menneisyydestään.

Hjelmer, 27, kertoo Instagram-päivityksessään tulleensa raiskatuksi vuonna 2011 Helsingissä järjestetyn Suomi-Ruotsi-maaottelun jälkimainingeissa. Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Hjelmer kertoi, että hän oli mennyt joukkuekavereidensa kanssa mennyt juhlimaan voittoa Suomesta.

- Olin 21-vuotias, kausi oli päättynyt ja olimme juuri voittaneet Suomen Finnkampenissa. Kaikki olivat iloisia, mielialat olivat korkealla ja juhlimme voittoa yhteisissä juhlissa ja myöhemmin yökerhossa. Join hieman liikaa alkoholia ja yksi joukkuekavereistani tarjoutui saattamaan minut takaisin hotellille, Moa kertoo Instagramissa.

- Päädyimme hänen huoneeseensa, ja hän halusi puhua kanssani ja tuli istumaan lähelleni sängyssä. Sanoin, että menen nukkumaan, mutta hän ilmoitti, että voin nukkua hänen kanssaan. Hän on huomattavasti minua vanhempi ja naimisissa, joten tunsin oloni turvalliseksi ja luulin voivani luottaa häneen. Kerroin, että minulla on poikaystävä, sanoin hänelle ei.

Hjelmerin tarinan mukaan mies jatkoi suostuttelua ja lopulta riisui Hjelmerin.

- Jäädyin täysin paikalleni, enkä pystynyt liikkumaan. En sanonut mitään. Hän raiskasi minut. Kun tilanne oli ohi, otin kaikki tavarani ja lähdin huoneesta pois. Häpesin ja ajattelin, että mitä tein väärin. 

Yöllinen tapahtuma aiheutti Hjelmerille traumoja sekä ongelmia parisuhteeseen.

- Kesti yli puoli vuotta ennen kuin olimme saaneet suhteemme haavat parannettua. Olen aina ollut vahva ja luottanut itseeni vahvasti. Tänä päivänä tiedän, että se ei ollut minun syytäni, vaikka pystyin kertomaan asiasta vasta kuusi vuotta myöhemmin. Kiitos #metoo.

Hjelmer ei kerro tarinassaan, kuka hänet raiskasi.

 


Teksti:
Mika Seppänen
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!