Heikki Kyöstilä

Heikki Kyöstilä on yhtä rikas kuin Donald Trump! 2,3 miljardin omaisuuden luonut teollisuusneuvos tarjoaa 2 700 työntekijälleen ilmaisen hammashoidon!

Uutiset | 17.09.2020 13:04

Koronapandemia on tänä vuonna rokottanut myös maailman rikkaimpia. Forbes-lehden mukaan miljardöörien osuus on vähentynyt peräti 58 henkilöllä. Miljardööreistäkin 51 prosenttia on köyhtynyt, ja varallisuutta on huvennut taivaan tuuliin liki 600 biljoonaa euroa.

Lue myös: Tällaisen kuvan Suomesta Donald Trump jakoi kymmenille miljoonille someseuraajilleen: pääosassa huoltoasema - katso kuva!

Suomalaisia 2 095 miljardöörin listalta löytyy viisi. Heistä ykkösenä on orimattilalainen, Planmeca-yhtiön toimitusjohtaja, teollisuusneuvos Heikki Kyöstilä, 74. Yritys tuottaa hammaslääketieteellisiä instrumentteja ja on tällä hetkellä yksi maailman johtavia hammashoitolaitteiden valmistajista.

Heikki Kyöstilä löytyy samalta sijalta kuin ikätoverinsa, USA:n presidentti Donald Trump. Sijaluvulla 1001. heidän kummankin omaisuus on 2,3 miljardia euroa.

Donald Trump

Lue myös: Muistatko nämä kalliit julkkiserot?! Donald Trumpin ex-vaimo kuittaa vuosittain hyvät rahat, elokuvaohjaaja sai Madonnalta kantapubin ja 60 miljoonaa euroa!

Kyöstilän firmassa työskentelee noin 2 700 työntekijää, joilla kaikilla kuuluu työetuihin ilmainen hammasterveydenhuolto.

Neljä muuta suomalaismiljardööriä ovat sukuyhtiönsä pääomistaja Antti Aarnio-Wihuri, St1 Groupin pääomistajiin kuuluva yritysjohtaja Mika Anttonen sekä Cargotecin omistajasisarukset Ilkka ja Ilona Herlin. Kunkin omaisuus on Forbesin mukaan samansuuruinen eli 1,53 miljardia euroa.

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:All Over Press ja Planmeca
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!