BB-ääni ja muusikko Jari Karjalainen: En ole ylpeä Hausmyllystä!

BB-ääni ja muusikko Jari Karjalainen: En ole ylpeä Hausmyllystä!

26.07.2013 20:47

Lukuisista mainoksista ja ohjelmista, kuten Big Brotherista, tuttu muusikko Jari Karjalainen esittelee tuoreessa Seiskassa kodikkaan mökkinsä. Ulkomailla asuva äänityöläinen rentoutuu kesällä Kanta-Hämeen sydämessä Lopella.

Jari muistetaan myös Hausmylly-yhteen laulajana.

- Kaikella kunnioituksella yhtyeen muita tyyppejä kohtaan, Hausmylly oli mitä oli. Se ei ollut minulle koskaan sataprosenttinen musiikillinen hekuma. Se kääntyi enemmän leipätyön puolelle. Hauskaahan se oli, kivaa ja on siellä tuotannossa myös muutama kohtuullinen ralli. Ei helmiä, mutta muutama asiallinen ralli, Jari muistelee.

- Ei sitä voi kuitenkaan missään tapauksessa sanoa vakavasti otettavaksi tai otetuksi spektaakkeliksi. Olisi pitänyt älytä lopettaa ajoissa ja alkaa vääntää omaa systeemiäni, omalla nimelläni, itsenäisesti ja yksin.

Albumi kasaan neljässä päivässä!

Jari kertoo, että biisejä tehtiin nopealla tahdilla.

- Oli vaan helppoa olla siinä völjyssä. Kaikki tapahtui itsenäisesti ja yksinkertaisesti. Niitä ralleja ei hierottu, vaan ne tehtiin – joka on sinänsä ihan ammattimaista. Me päätimme, että nyt tehdään biisit pois kuljeksimasta, ja neljän vuorokauden päästä on albumi valmis julkaistavaksi. Toki se sisälsi myös paljon alkoholituotteita, mutta se liittyy aika monen musiikintekijän elämään.

"Kävimme läpi kaikki saatanan pizzerian nurkat"

Hausmylly ei tyrmännyt keikkapyyntöjä, vaan hyppäsi lavalle niin ahkerasti kuin ehti.

- Se homma meni metsään, koska halusimme tehdä niin helvetisti ja otimme huomioon kaikki mahdolliset keikkapyynnöt. Kävimme läpi kaikki saatanan pizzerian nurkat. Heinäkuussa 1992, meillä oli 28 keikkaa. Siinä ei ollut mitään tolkkua. Parhaana perjantaina saattoi olla koulukeikka, toritapahtuma ja yökerhokeikka. Ei siinä ollut mitään näkymään.

- Se tilanne johtui meistä itsestämme. Se ei ollut erikoinen, fyrkka ei ollut merkittävä. Se olisi pitänyt markkinoida ja saada siitä suuren yleisön tietoisuuteen. Se jäin puoliteihin sekä meistä johtuvista että meistä riippumattomista syistä.

Muutto ulkomaille

Jari muutti ulkomaille vuonna 2004.

- Kyllä sillä leipä pöytään saatiin, ja se avasi kaiken maailman mahdollisuuksia. En varmaan olisi pystynyt häipymään ulkomaille vuonna 2004, jos sitä asiaa ei olisi ollut. Olisin ollut aika jumissa täällä töideni kanssa, joten siinä työssä oli myös valopilkkunsa. Se avasi mahdollisuuksia. Uusi kontakteja.

- Tein Hausmyllyn ohella tuotantoa ja biisejä muille artisteille. En voi edes pitkin hampain missään kohtaa sulaksi hattuun ottaa. Se oli työ muiden joukossa, ja koitimme tehdä sen parhaamme mukaan. En tiedä, onko siitä lapsille kertomista, mutta kuitenkin, Jari sanoo.

KATSO JARIN MÖKKIESITTELY TUOREESTA SEISKASTA!

KUVA ARI LAHTI

Teksti: Paavo Nurmi
Kuvat: Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!