fbq
Uutiset
13.11.2020 10:20
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan arkisto
Frederik
Frederikin kohuelämäkerrasta rikosilmoitus! Kirjassa mainittu julkkis raivostui rajuista väitteistä - muitakin rikosilmoituksia jo tekeillä!
Uutiset
13.11.2020 10:20
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan arkisto

Iskelmälegenda Frederik, 75, eli Ilkka Sysimetsä julkaisi äskettäin elämäkertakirjansa Harva meistä on Frederik, joka on aiheuttanut ilmestymisensä jälkeen runsaasti porua ja puhetta.

Kirjan julkaisun jälkeen on herännyt laaja keskustelu Frederikin kertomuksista kirjassa, jonka laulaja teki yhdessä kirjailija-toimittaja Tommi Pietarisen kanssa.

Seiskan saamien tietojen mukaan moni kirjassa nimeltä mainittu julkisuudenhenkilö on kiistänyt yksiselitteisesti Reetun kirjassa kertomien asioiden todenperäisyyden. Esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen kertoi julkisesti, että kirjassa on virheellinen väite, että Pekonen olisi takavuosina Koski Tl -festivaaleilla kompuroinut lavalle ja antanut Frederikille kielisuudelman.

- Otavan julkaisemassa kirjassa minua käsitellyt kohta oli kokonaan virheellinen. En ole tavannut kirjan kirjoittajaa tai ollut paikalla kirjan mainitsemilla festivaaleilla. Otava poistaa kohdan kirjan toisesta painoksesta, Pekonen twiittasi.

Otava ilmoittikin suostuvansa poistamaan kyseisen kohdan kirjan seuraavasta painoksesta.

Lue myös: Frederikin elämäkerrassa roiseja paljastuksia: Salainen seksisuhde äitinsä ystävän kanssa - menetti neitsyytensä opettajalle, harrasti myöhemmin seksiä myös tämän tyttären kanssa!

"Olen laatinut rikosilmoituksen"

Seiskan saamien tietojen mukaan yksi kirjassa mainittu julkkis on tehnyt jo rikosilmoituksen Harva meistä on Frederik -kirjasta.

Lisäksi pari muuta julkkista on jättämässä kirjasta omat rikosilmoituksensa aivan lähiaikoina, koska hekin ovat raivostuneet kirjan väitteistä, joiden he vakuuttavat olevan virheellisiä.

- Olen laatinut rikosilmoituksen valmiiksi ja olen ollut yhteydessä oikeusavustajaani, eräs julkisuudesta tuttu ja kirjassa mainittu henkilö kertoi Seiskalle.

Hän aikoo jättää asiasta rikosilmoituksen viimeistään ensi viikon alussa. 

Lue myös: Frederik, 75, elämäkerrassaan: Vietti kesällä yön Erika Vikmanin kanssa samassa sängyssä - ylistää laulajakaunottaren muotoja: "Olin onneni kukkuloilla, enkä ollut uskoa silmiäni"

Kustantaja ei kommentoi

Seiskan tavoittama kustannusosakeyhtiö Otavan markkinointi- ja viestintäjohtaja Kirsi Tähjänjoki ei halunnut kommentoida tehtyä rikosilmoitusta enempää.

- Kiitos viestistäsi, emme kuitenkaan kommentoi Harva meistä on Frederik -kirjaan liittyvää keskustelua, kiireinen Tähjänjoki viestitti asiasta.

Reetu itse kommentoi kirjasta noussutta kohua Iltalehdelle, että julkkikset ovat pelkureita ja kaikki kirjassa on totta. Seiska ei tavoittanut Reetua kommentoimaan syytöksiä tai rikosilmoitusta.

Artikkelia päivitetty klo 11.40: Lisätty kustannusosakeyhtiö Otavan markkinointi- ja viestintäjohtajan kommentti.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »