FireBody-sali antoi potkut nyrkkeilijä Juho Tolppolalle - syynä Tolppolan hyökkäävät homokommentit: "Emme voi palkata tällaista henkilöä!"

Uutiset | 27.06.2018 14:15

Nyrkkeilijä Juho Tolppola aiheutti tiistaina ja keskiviikkona kohun sosiaalisessa mediassa, kun hän hyökkäsi seksuaalivähemmistöjä vastaan rajuin kommentein.

Tolppola raivostui Suomen Nyrkkeilyliiton Facebook-päivityksestä, jonka mukaan se osallistuu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja yhdenvertaisuutta puolustavan Pride-tapahtuman kulkueeseen tulevana lauantaina (30.6.)  yhdessä Olympiakomitean kanssa.

EI HERRANJUMALA !! tuhlatkaa toi sateenkaari touhu suoraan nyrkkeily hommin, hän kirjoitti julkisessa Facebook-päivityksessään.

Juho jatkoi päivityksensä kommenteissa entistäkin homofobisemmilla kommenteilla.

Mainostakoot pride sivustoilla eikä tuoda mielenvikaisuutta (mun mielestä) mitään muuta kautta, Juho kirjoitti.

Mulle ikävä kyllä homo tai lesbo ei oo ihminen, hän kirjoitti myöhemmin.

TÄSTÄ ON KYSE: Nyrkkeilijä Juho Tolppola hyökkäsi rajusti seksuaalivähemmistöjä vastaan – vertasi homoja mielisairaisiin: ”Mulle homo tai lesbo ei ole ihminen!”  

"Meillä ei ole tähän osaa eikä arpaa!"

Tolppolan oli määrä aloittaa syksyllä juniorivalmentajana lauttasaarelaisella FireBody-salilla, mutta somekommenttiensa takia FireBody ilmoitti keskiviikkona peruvansa yhteistyön Tolppolan kanssa.

FireBody-salin omistaja, pitkän uran nyrkkeilyn eteen tehnyt Mauri Cederlöf otti keskiviikkona yhteyttä Seiskaan ja ilmoitti yhteistyön päättymisestä hyvin suorasanaisesti.

- Juhon somekommentit ovat täysi katastrofi. Me emme voi palkata tai jatkaa yhteistyötä henkilön kanssa, jolla on tuollaisia mielipiteitä, Cederlöf sanoi.

- Meillä ei ole osaa eikä arpaa Juhon kirjoituksiin, eivätkä hänen mielipiteensä edusta millään tavalla meidän arvojamme tai mielipiteitämme. Meillä ei ole yhtään mitään vähemmistöjä vastaan, päinvastoin! Meille kaikki ovat samanarvoisia, etnisestä taustasta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Cederlöf harmittelee, että Juhon kommentit ehtivät aiheuttaa jo pientä tuhoa lauttasaarelaiselle salille.

- Juhon kommenttien jälkeen meiltä on jo muutama ihminen ehtinyt irtisanoa jäsenyytensä. Se on erittäin valitettavaa, sillä meillä ei ole mitään tekemistä Juhon mielipiteiden kanssa.

Tolppola pyytää anteeksi

Myös Juho Tolppola on ehtinyt täsmentää, että FireBody-sali ei liity hänen mielipiteisiinsä millään tavalla.

- Mikään kommenteista ei liity mitenkään eri yhteistyökumppaneihini (mm. Firebody) vaan ovat täysin minun oma ylilyöntini, joka ei toistu, Tolppola kirjoitti julkisessa anteeksipyynnössään.

LUE LISÄÄ: Nyrkkeilijä Juho Tolppola pyytää anteeksi homokommenttejaan: ”Somessa asiat helposti kärjistyvät!”

Teksti:Mika Seppänen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!