Nyrkkeilijä Juho Tolppola pyytää anteeksi homokommenttejaan: ”Somessa asiat helposti kärjistyvät!”

Uutiset | 27.06.2018 14:13

Ex-nyrkkeilijä Juho Tolppola selitteli Facebook-profiilissaan kirjoittamiaan homofobisia kommentteja.

Suomen Nyrkkeilyliitto ilmoitti Facebook-sivustollaan olevansa mukana seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja tasavertaisuutta ajavan Helsinki Pride -tapahtuman kulkueessa tulevana lauantaina. Juho Tolppola kauhisteli liiton päätöstä osallistua niin sanotun sateenkaariväen tapahtumaan.

Julkaisunsa kommenteissa Juho muun muassa vertasi homoseksuaaleja mielisairaisiin ja kirjoitti, että homot ja lesbot eivät ole hänelle ihmisiä.

Taustaa: Nyrkkeilijä Juho Tolppola hyökkäsi rajusti seksuaalivähemmistöjä vastaan – vertasi homoja mielisairaisiin: ”Mulle homo tai lesbo ei ole ihminen!”

 

Pyytää anteeksi

Juho julkaisi Facebook-profiilissaan julkisen anteeksipyynnön rajusta purkauksestaan. Hän poisti kohutun postauksensa hetkeä aikaisemmin.

Pyydän anteeksi some-päivitykseeni lisäämiäni kommentteja. Alunperin tarkoitus oli vain ihmetellä miksi liitto mukana asiassa niin vahvasti. Sen jälkeen kommenttikentässä asia lähti niin sanotusti "lapasesta" ja siitä pahoittelut kaikille, joita kommentit satuttivat. Itselläni on ystävä- kaveripiirissä useita eri vähemmistöihin kuuluvia ihmisiä eikä minulla ole mitään vähemmistöjä vastaan oikessa elämässä, somessa asiat helposti kärjistyy. Mikään kommenteista ei liity mitenkään eri yhteistyökummaneihini (mm. Firebody) vaan ovat täysin minun oma ylilyöntini, joka ei toistu, Juho kirjoitti.

Lue myös: Firebody-sali perui yhteistyön nyrkkeilijä Juho Tolppolan kanssa - syynä Tolppolan hyökkäys seksuaalivähemmistöjä kohtaan: "Emme voi palkata tällaista henkilöä!"

 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!