Raimo Anderssonin Satu-vaimo vangittiin.

Ensin palkkamurhaaja Raimo Andersson tapettiin raa’asti kotiinsa, sitten poliisi vangitsi Sari-lesken: poliisi tutkii törkeää huumausainerikosta!

11.05.2018 07:44

Huhtikuussa surmatun ammattirikollisen Raimo Anderssonin henkirikostutkinnan ympäriltä kuuluu kummia.

Andersson oli surman tapahtuessa vankilomalla vuonna 2003 tapahtuneesta Volkan Ünsalin palkkamurhasta. Anderssonin epäilty tappo tapahtui hänen kotonaan Vantaan Viinikkalassa, ja teosta epäillään kolmoismurhaaja Veli Matti Huohvanaista.

Lue myös: Rikollispomo Raimo Andersson tapettiin raa’asti kotiinsa - tappaja soitti Satu-leskelle kymmeniä kertoja ennen verityötä: ”Perheystävä tappoi mieheni!”

Surmasta on puhunut julkisuudessa tähän saakka ainoastaan uhrin leski Satu Andersson. Seiska haastatteli häntä surmapaikalla kaksi viikkoa sitten. Keskusrikospoliisi ei ole toistaiseksi kertonut juuri mitään surman tutkinnasta.

Nyt on selvinnyt, että myös Satu Anderssoniin on kohdistunut rikosepäily. Hänet vangittiin vappuaattona törkeästä huumausainerikoksesta epäiltynä. Asiaa tutkii Itä-Uudenmaan poliisi.

Moni on ihmetellyt julkisuudessa Anderssonin kodin raskasta kameravalvontaa. Myös poliisi on ollut kiinnostunut taltioituneesta materiaalista.
Moni on ihmetellyt julkisuudessa Anderssonin kodin raskasta kameravalvontaa. Myös poliisi on ollut kiinnostunut taltioituneesta materiaalista.

Lue myös: Raa’asti tapetun palkkamurhaaja Raimo Anderssonin leski avautuu miehensä hyytävästä kuolemasta – Seiska paikalla surmatalossa: ”Koti kuin teurastuksen jäljiltä!”

”Tavallinen huumejuttu”

Tutkinnanjohtaja Kimmo Sainio on vangitsemisesta vaitonainen. Hänen mukaansa henkirikos ja huumejuttu eivät liity toisiinsa. Huumejutussa on vangittu Anderssonin lisäksi myös yksi mies.

– Huumetutkinta on aloitettu jo ennen tätä epäiltyä tappoa. Tämä on aivan tavallinen huumejuttu. Enempää en tässä vaiheessa kommentoi, rikoskomisario Sainio kuittaa.

Asian vahvistaa myös KRP:n Kimmo Huhta-aho, joka tutkii Raimo Anderssonin henkirikosta. Hänen mukaansa huumeet eivät näytä liittyvän henkirikokseen.

– Leskeä on kuultu tutkinnan aikana, mutta hän ei ole ollut missään vaiheessa epäiltynä henkirikosjutussa, Huhta-aho tarkentaa.

Kimmo Huhta-aho tutkii Raimo Anderssonin henkirikosta. Hänen mukaansa asiasta ei ole uutta kerrottavaa ennen kesää.
Kimmo Huhta-aho tutkii Raimo Anderssonin henkirikosta. Hänen mukaansa asiasta ei ole uutta kerrottavaa ennen kesää.

Lue myös: Tallensivatko valvontakamerat rikollispomo Raimo Anderssonin surman – Satu-vaimo: ”Rami ei pelännyt mitään!”

15 vuotta linnassa

Seiskan haastattelussa Satu Andersson puhui avoimesti myös omasta rikostaustastaan.

Hän on kuulunut esimerkiksi rikollisjärjestö M.O.R.E:een ("Me Olemme Rikollisten Eliittiä"). Häntä epäiltiin aikoinaan myös avunannosta Ünsalin palkkamurhaan, mutta häntä vastaan ei koskaan nostettu syytettä.

– Rehellisesti sanoen olen itsekin ollut ammattirikollinen lähes koko elämäni. En ole ollut vankilassa sitten vuoden 2003. Sitä ennen olin koko ajan jostakin kiinni, yhteensä ehkä 15 vuotta, Andersson kertoi.

Satu Andersson kertoi Seiskalle päässeensä irti rikollisesta elämästä.
Satu Andersson kertoi Seiskalle päässeensä irti rikollisesta elämästä.

Lue myös: Surmatun palkkamurhaajan Raimo Anderssonin Satu-leski tunnustaa: ”Olin itsekin ammattirikollinen!”

Haki jännitystä

Seiskan jutussa Andersson vakuutti päässeensä irti rikollisesta elämäntavasta. Hän kertoi hakeneensa rötöksistä jännitystä elämäänsä.

– Nykyään olen hakenut sitä muualta. Olen hypännyt laskuvarjolla ja käynyt sukeltamassa kaikki mahdolliset kortit. Minulla on ollut niin paljon tekemistä autokorjaamollani ja asunnollani, touhukas yrittäjä totesi.

Andersson myös paljasti Seiskalle eläneensä henkisesti raskaita aikoja. Ennen miehensä surmaa hän oli joutunut hautaamaan lyhyen ajan sisällä sekä isänsä että äitinsä.

Teksti: Juha Nurmi
Kuvat: Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!