fbq
Uutiset
19.10.2018 20:50
Teksti: Mariama BAH|Kuvat: ari lahti
iho H ja elastinen
Elastinen rehellisenä – menestys nousi lähes välittömästi hattuun: ”Onni on, että sain itse sen sekoilun kuriin”
Uutiset
19.10.2018 20:50
Teksti: Mariama BAH|Kuvat: ari lahti

Mikko Aaltosen kirjoittamassa 7 veljestä – 20 vuotta Rähinää -kirjassa kerrotaan, kuinka Fintelligens-yhtyeestä soolourallekin lähteneen Elastisen käyttäytyminen muuttui nopeasti käsiin räjähtäneen suosion myötä.

Lue lisää: Rähinä-kirja paljastaa maineen kääntöpuolen – Elastisella nousi "kusi päähän kohisemalla": ”Julkisuus oli jotain, mitä Kimmo syleili!”

iso h
Kuvassa Iso H, oikealta nimeltään Henrik Rosenberg. Elastinen on Iso H:n vanhimman tyttären kummisetä. 

"Takin napit aukesivat nopeasti"

Fintelligens kattaa Elastisen lisäksi myös Iso H -taiteilijanimellä tunnetun Henrik Rosenbergin, joka vuosien varrella palautti ystävänsä ja kollegansa takaisin maan pinnalle. 

Elastinen kertoo kielikuvallisesti Seiskalle, että hänen ”takkinsa napit aukesivat nopeasti” sen jälkeen, kun yhtye sai ikään kuin tulvien kaiken, mitä he halusivat. 

- Olen todella kiitollinen H:lle, joka oli sellaisessa elämäntilanteessa, että se kiskoi mut aina alas. Mutta silloin oli myös todella tärkeää käydä se läpi. Kun artisteilta kysytään, että onko noussut kusi hattuun, niin voin avoimesti sanoa, että mulle se kävi ihan aluksi tai oikeastaan välittömästi. Sen jälkeen siihen on ollut hyvä peilata, että sen tuntee, jos se alkaa tapahtua uudestaan. 

TAUSTAA: Rähinä-kirja paljastaa käsittämättömän sairaala- ja putkareissun - Uniikki leikkauspöydälle ja Elastinen kumppaneineen putkaan suunsoiton vuoksi!

andu ja elastinen
 

TAUSTAA: Rähinä-kirjassa totuus Seiskaankiin päätyneestä Levi-reissusta: Elastinen kosketteli jäädytettyjä kakkapökäleitä ja verhosi verisen vartalonsa vaippoihin!

"Sain sekoilun kuriin"

Kirjassa kerrotaan myös kahdesta tapauksesta, joista toisessa Elastinen ystävineen päätyi putkaan otettuaan yhteen poliisien kanssa ja toisessa Elastinen ja Kapasiteettiyksikön Andu (ylhäällä kuvassa vas.) suuntasivat Leville liiketapaamiseen. Se reissu äityi alkoholinhuuruiseksi ja sen myötä myös Seiskan sivuille. 

- Siinä jutussa on se, että jos se tapahtuisi nyt, niin sitten olisi syytä olla huolissaan. Siitä on 12 vuotta aikaa, en ole siitä kenellekään anteeksipyyntöä velkaa. Sen jutun käsitteleminen opetti mulle fokuksesta ja työmoraalista varmaan paljon enemmän kuin moni muu asia uralla. Mun mielestä se on myös tärkeää tuoda avoimesti esille, että hyvin läheltä on päässyt seuraamaan monen muun artistin sitä lakipistettä, kun johonkin koheltamiseen joudutaan puuttumaan. Onni on, että sain itse sen sekoilun kuriin. 

-  Kirjassa kuvailtu putkareissu ja Levi tapahtuivat vain kuukauden välillä toisistaan. Eli periaatteessa ne olivat ihan samaa periodia. Se oli sellainen vaaranpaikka, jossa katotaan kuinka käy. 

Osallistu myös kisaan, jossa palkintona on nimmaroitu kopio uunituoreesta 7 veljestä - 20 vuotta Rähinää -kirjasta!